UUSIMMAT

Konamilla suuria suunnitelmia? Peliyhtiö panostaa yhä enemmän klassikkosarjoihinsa

04.04.2019 08:51 | Muropaketin toimitus

Konami on nimennyt uudelleen New Yorkissa sijaitsevan studionsa, joka tulee jatkossa keskittymään sellaisiin klassikkosarjoihin kuin Bomberman ja Contra.

Konami on yksi maailman pitkäikäisimpiä peliyhtiöitä, ja sillä on nimissään koko joukko klassikkoaseman saavuttaneita pelejä ja pelisarjoja. Viime vuosina yhtiön julkaisut eivät kuitenkaan ole päätä huimanneet, eivätkä sellaiset kohut kuin välirikko Metal Gear -kehittäjä Hideo Kojiman kanssa ole yhtään auttaneet yhtiön julkisuuskuvaa.

Äskettäin täydet 50 vuotta täyttänyt Konami näyttää kuitenkin suuntaavan jatkossa hieman uuteen suuntaan. Yhtiö julkisti äskettäin kolme retropelikokoelmaa, joista ensimmäinen tuo joukon klassikkopelejä uusille alustoille vielä tässä kuussa. Nyt puolestaan tuore uudelleenbrändäys kertoo yhtiön uusista tuulista.

Game Fraggerin mukaan Konami on nimennyt uudelleen New Yorkissa sijaitsevan pelistudionsa. Entinen 4K Media  on nyt Konami Corss Media NY, minkä kerrotaan kuvastavan ”yhtiön alati kehittyvää, 360-asteista lähestymistapaa IP-hallintaansa”.

Tämä jargoninen kuvaus jäisi vaille kontekstia, mutta Konami mainitsee lausunnossaan myös ”ikoniset pelibrändinsä”, kuten Yu-Gi-Oh!, Bomberman, Contra ja Frogger.

Kaikki viittaakin siihen, että Konamilla on uusia suunnitelmia kuuluisimpien pelisarjojensa osalta, ja uudelleen nimetty studio tulee keskittymään niiden kehitykseen. Vielä on kuitenkin mahdotonta sanoa, onko luvassa kokonaan uusia pelejä, uudelleenjulkaisuja tai jotakin aivan muuta.