NVIDIAn GeForce-näytönohjaimiin Volta-grafiikkapiirien rinnalle GDDR5X-muistit?

19.06.2017 12:03 | Muropaketin toimitus | 1

Fudzillan tietojen mukaan Volta-grafiikkapiiriin perustuvat ja työpöytäkäyttöön suunnatut näytönohjaimet käyttävät GDDR5X-muistia.

Fudzillan luotettavaksi kuvailema lähde kertoo, että HBM2-muisteja ei tulla näkemään kuluttajille suunnatuissa näytönohjaimissa, ainakaan Volta-grafiikkapiirin rinnalla. Muistivalinnasta on huhuiltu pitkin kevättä, ja ne ovat viitanneet juuri siihen, ettei kalliita HBM2-muisteja vielä nähdä kuluttajaluokan näytönohjaimissa.

Samainen lähde kertoo myöskin, ettei uusien GDDR6-muistienkaan aika ole vielä. Huhuun on syytä suhtautua varauksella, sillä tiettävästi esimerkiksi SK Hynix saa GDDR6-muistien massatuotannon käyntiin niin, että ensimmäiset kyseisellä muistilla varustetut näytönohjaimet saataisiin markkinoille jo vuoden 2018 alussa. Toisaalta Pascal-arkkitehtuurin näytönohjaimista vain osa hyödyntää GDDR5X-muisteja. Tuskin olisi mahdottomuus, että keskisarja ja low-end hyödyntäisi GDDR5X-muisteja ja high-end-mallit varustettaisiin GDDR6-muisteilla.

Keskustelu

Keski ja low end käyttäneitä ihan normaalia gddr5 muistia, alempi yläluokka sitten ehkä gddr5+ muisteja ja kalleimmat ehkä sitä gddr6:sta. Paha sanoa, mutta aika epätodennäköistä että käyttäisivät kuluttajaluokassa kolmea eri muistia… gddr5 ja gddr5+ toimivat keskenään samoin, mutta gddr6 tarvinnee erilaisen muistinohjaimen.

Muropaketin uusimmat