UUSIMMAT

Pelikonsolikokoiset mini-ITX-kotelot saapuivat testiin

16.07.2015 18:56 | Juha Kokkonen | 11

Kotelot

Jostain kelvottomasta syystä johtuen Muropaketin blogi on viime aikoina jäänyt olemattomalle ylläpidolle, joten teen nyt muutoksen parempaan suuntaan. Vaikka kesällä tietokoneet ja tekniset vimpaimet jäävät monella vähemmälle huomiolle, paiskitaan Muropaketin toimistolla töitä normaaliin tapaan. Allekirjoittaneelta on luvassa vielä heinäkuun aikana LG Watch Urbane -älykellon testi TaskuMuron puolelle sekä nopealla aikataululla toteutettava mini-ITX-kotelotesti Muropaketin puolelle.

Kotelovertailussa mukana ovat Silverstonen Fortress FTZ01– sekä Fractal Designin Node 202, jotka kumpikin julkaistiin hiljattain. Molemmat ovat matalia ja melko pienikokoisia mini-ITX-koteloita, mutta niiden suunnittelussa on otettu huomioon tehokkaiden komponenttien tarpeet. Molempiin mahtuu pelikäyttöä ajatellen täysimittainen näytönohjain, mutta prosessoricoolerilta vaaditaan matalaa profiilia ja virtalähteeksi sopii vain SFX-kokoinen malli. Saimmekin Silverstonelta testikokoonpanoa varten 600 wattisen SX600-G-virtalähteen, jonka hyötysuhde täyttää 80Plus Gold -tason vaatimukset.

Keskustelu

Onnistuisiko gtx 980 ti käyttö testeissä? Näkisi vähän kuinka äänekkääksi kyseiset kopat muuttuu kun on kovaa pelirautaa koneessa.

Shokata

Onnistuisiko gtx 980 ti käyttö testeissä? Näkisi vähän kuinka äänekkääksi kyseiset kopat muuttuu kun on kovaa pelirautaa koneessa.

Ajatuksena on ollut käyttää samaa GTX 580 -korttia kuin aiemmissakin kotelotesteissämme. Sen lämmöntuotto on lähes samalla tasolla GTX 980Ti:n kanssa (244 vs. 250 W). Melutaso riippuu tietysti täysin tapauskohtaisesti käytetystä grafiikkapiiristä ja sen yhteydessä käytettävästä jäähdytysratkaisusta, eli mitään yleismaailmallista ei tuon suhteen pysty testeillä määrittelemään.

Vierailija

SFX-L mitoissa olevan powerin sopivuutta voisi myös pohtia artikkelissa, sillä kyseinen kokoluokka sisältää hiljaisemman tuulettimen verrattuna normaali SFX poweriin.

linkki silverstonen versioon:
http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=527

Juu, ajatuksena oli asiasta kyllä mainita. Silverstonen kotelohan tukee luonnollisesti SFX-L-virtalähteitä, koska kyseessä on heidän oma keksintönsä. Myös Node 202:een mahtuu ainakin numeroiden puolesta moinen, koska SFX-virtalähteen maksimipituudeksi ilmoitetaan 130 mm. SFX:n ja SFX-L:n erohan löytyy ainoastaan pituudesta.

Jääkö nodessa miten tilaa sitten modulaarisille liittimille SFX-L tapauksessa?

Laquel

Jääkö nodessa miten tilaa sitten modulaarisille liittimille SFX-L tapauksessa?

En osaa ulkoa nyt sanoa. Selviää sitten artikkelissa ;)

Itseänikin kiinnostaisi juurikin miten kotelot toimivat kun sinne tunkee GTX Ti:n, ison kasan RAMMia, ainakin pari-kolme HDD/SSD:tä ja jonkun jytkymmän peliprosessorin kiinni, jos nyt ylipäätänsä mahtuu ja saako siitä hiljaista ja viileää kirveelläkään (tai mielellään suljetun luupin vesikierrolla tms). Noita mediacenter tyylisiä höyrypumppuja ja herätyskelloja kun on saanut kasattua jo ajat pieneen tilaan.

Linus tekee ainakin ihan tujun Peli-ITX:n :)

Osat on:
CPU: Intel Xeon E5 2699 V3 18 core/36 thread
SSD: Intel 730 Series 480GB SSD
Motherboard: Asrock X99E-ITX/ac ITX X99 motherboard
Case: Silverstone Sugo SG13
Video Card: NVIDIA GTX TItan X
RAM: 32GB Kingston ECC DDR4
Power Supply: Corsair AX860i
CPU Heatsink: Corsair H80i

Vesijäähystä oli paljon verkkokaupassa kommentteja, että nuo Corsair:t ovat äänekkäitä :mad: mutta sillä saakin sitten 4k/60+ fps viilipytyn.

@Tag Juu kyllä nuo corsairit ovat äänekkäitä jos niitä täysillä pyörittää mutta siinä ei ole mitään järkeä kun säätää vaan profiilia. Uudet tuulettimet tietty auttaa myös jos on oikea kultakorva. En tiedä onko noista valmisvesijäähyistä mitkään kovin hiljaisia oikeasti.

Laquel

@Tag En tiedä onko noista valmisvesijäähyistä mitkään kovin hiljaisia oikeasti.

Enermaxin liqtech kuulemma on ainakin pumpun osalta todella hiljainen… Ko. syystä saa paikkansa seuraavassa kokoonpanossani.

Muropaketin uusimmat