Pitkäaikainen eSports-selostaja: Dota 2 -pelin tulevaisuus on vaakalaudalla

18.06.2017 10:29 | Muropaketin toimitus | 1

Pitkän uran eSports-selostajana tehnyt Toby ”TobiWan” Dawson on kertonut olevansa huolissaan pelin tulevaisuudesta.

Toby ”TobiWan” Dawson on toiminut Dota 2 -selostajana jo yli vuosikymmenen. Nyt Dawson on julkaissut Redditissä kirjoituksen, jossa tämä ilmaisee olevansa huolissaan pelin tulevaisuudesta.

Dawsonin mukaan Dota 2 -pelin kehittäjä Valven vuosittain järjestämä The International ja sekä kolmesti vuodessa järjestettävät Major-turnaukset vievät elintilaa kolmansien osapuolien järjestämiltä turnauksilta. Turnauksien sponsorit haluavat keskittyä ”parhaisiin” Dota 2 -tapahtumiin, mutta Dota 2 -pelin tapauksessa edes todella hyvin järjestetyillä turnauksilla ei ole mahdollista hankkia itselleen Major-statusta.

Ratkaisuksi ongelmaan Dawson esittää Counter-Strike: Global Offensivestä tuttua mallia, jossa erityisen hyvin järjestetyt turnaukset voivat saada Valvelta itselleen Major-leiman. Tällöin myös sponsorit kiinnostuisivat yhä laajemmasta valikoimasta eri turnauksia.

Dawson haluaisi myös joukkorahoitetun turnausmallin takaisin kolmannen osapuolen turnauksille. Nykyään ainoastaan Valven itsensä järjestämät turnaukset voivat kerätä rahaa niin sanotuilla compendiumeilla, joilla pelaajat voivat osallistua turnausten palkintopottien kasvattamiseen.

Dawsonin mukaan mikäli niin sanottujen ”toisen asteen turnausten” annetaan kuolla pois, syntyy tilanne jossa uusien pelaajien ja joukkueiden on hyvin vaikeaa löytää tietään Dota 2 -pelin huipulle. Nykyään Majoreihin sekä The Internationaliin kutsutaan vain joukkueita jotka ovat näyttäneet kyntensä aiemmissa turnauksissa. Mikäli pienemmät turnaukset kuolevat pois, ei uusille joukkueille riitä enää paikkoja joissa joukkueet voisivat osoittaa taitonsa.