YouTubeen maksullisia kanavia keväällä?

29.01.2013 22:40 | Ville Suvanto | 8

youtubeGoogle lanseerasi YouTube-videopalveluunsa maksullisen vuokrauksen vuonna 2010 ja nyt AdAge-sivusto huhuaa seuraavasta askeleesta maksullisten palveluiden saralla. Uutisoinnin mukaan Google työstää tällä hetkellä yhteistyössä muutamien suosittujen YouTube-videokanavien kanssa pilottiohjelmaa, jonka myötä palveluun olisi tulossa maksullisia kanavia.

AdAge mainitsee Googlen yhteistyökumppaneiksi Machiniman, Maker Studiosin ja Fullscreenin, ja mukana olisi alussa todennäköisesti enimmillään 25 kanavaa. Tarkoituksena on tuoda mukaan myös uusia kanavia laajentamaan YouTuben tarjontaa. Huhujen mukaan palvelu on määrä käynnistyä kevään aikana ja kuukauden katseluajasta veloitettaisiin 1-5 dollaria.

Vuoden 2011 puolella Google ilmoitti auttavansa useiden YouTube-kanavien rahoituksessa Yhdysvalloissa ja viime vuoden puolella se laajensi rahoitusta Iso-Britanniaan, Ranskaan ja Saksaan. Kanavat ovat kuitenkin valittaneet, ettei Google ole edistänyt tarpeeksi niiden pyrkimyksiä kasvattaa katsojamääriä.

AdAge, YouTube Set to Introduce Paid Subscriptions This Spring

Keskustelu

Noh ihan hyvältä kuulostaa jos tulee vielä katsottavia ohjelmia.

Hyvä hyvä. Ja samalta sivulta löytyy samat videot ilmaiseksi jonkun re-uploadaamana.

@2 jotka sitten varmaan poistetaan hyvinkin nopeasti ja työnnetään banaani perään.

breakfastcereal

Hyvä hyvä. Ja samalta sivulta löytyy samat videot ilmaiseksi jonkun re-uploadaamana.

youtubessa on videon vertailusoftat jo toiminnassa, tarkottaen että se vertaa paljon katsottujen videoiden sisältöä uusiin uploadeihin, ja tekijänoikeudet tarkistetaan. True story

Hieman poden huonoa omatuntoa, kun katson laadukasta tavaraa YouTubesta AdBlockin kanssa, mielummin sitten vaikka maksaisi sen kympin kuussa.
Maksujen avulla myös pienemmät toimijat saattaisivat saada toimeentulonsa, tai ainakin paljon enemmän rahaa kuin mainosten kautta.
Kehityskelpoinen idea, toivottavasti tätä ei nyt mokata pahasti.

Ilmaista lounastahan ei ole olemassa, joten jos Youtube pystyy tarjoamaan jotain uutta noilla maksullisilla palveluilla, niin mikä ettei! Eli jos pystyy kilpailemaan netflixin tai HBO myyntikanavien kanssa niin mikä ettei! kilpailu tekee hyvää ja pitää markkinat terveinä.

Kun tietää miten mailmapyörii niin tuota kyllä tehdään ihan dollarinkiilto silmissä… näin ainakin luulen.

Muropaketin uusimmat