Uusimmat

MuroBBS-foorumi on suljettu

14.04.2022 10:00 Muropaketin toimitus


MuroBBS on lopettanut toimintansa torstaina 14.4.2022, palveltuaan suomalaisia netin käyttäjiä yli 20 vuotta. Syy lopetuspäätökseen oli keskusteluiden hiljentyminen viime vuosien aikana.

Moni vanha MuroBBS:n käyttäjä on ilmaissut huolensa siitä, että iso osa internetin historiaa katoaa kokonaan foorumin sulkeutuessa. Näin ei kuitenkaan ole tapahtumassa.

Vaikka MuroBBS:n on suljettu ja foorumi tuhotaan kolmen kuukauden kuluttua käyttäjätietoineen, ollaan MuroBBS:n viestiketjut säilyttämässä jälkipolville yhteistyössä Kansalliskirjaston kanssa:

Kansalliskirjasto arkistoi MuroBBS-keskustelufoorumin

Lisäksi aktiiviset käyttäjät tallensivat MuroBBS:n ketjut ennen sulkemista Internet Archiveen. Keskusteluita voi löytää myös Wayback Machinen haulla.

Muropaketti.com jatkaa toimintaansa MuroBBS:n sulkemisen jälkeenkin. Sivusto on kasvattanut kävijämääriään aktiivisesti, ja tarjoaa jatkossakin monipuolista luettavaa pelaamisesta, mobiililaitteista, tietotekniikasta ja elokuvista kiinnostuneille.

Historiansa aikana MuroBBS-foorumille rekisteröityi yhteensä 183 733 käyttäjää. Viestiketjuja luotiin 648 299 ja viestejä kirjoitettiin 11 610 488. Ylläpito kiittää kaikkia MuroBBS:n keskusteluihin osallistuneita ja foorumin moderoijia keskusteluiden valvomisesta!

 

MuroBBS


Video: Lantern On A Boardwalk With View Of Sunset / Burak Kebapci

Muropaketin uusimmat