Uusimmat

Vuoden 2013 (toistaiseksi) parhaan elokuvan voi nähdä torstaina ennakkoon

15.07.2013 15:10 Muropaketin toimitus

Ennen keskiyötä

Richard Linklaterin ”Rakkautta ennen…” -elokuvien sarja täydentyy elokuussa trilogiaksi, kun Rakkautta ennen keskiyötä saa ensi-iltansa. Elokuvan pääosissa nähdään tietenkin Ethan Hawke ja Julie Delpy.

Rakkautta ennen keskiyötä (Before Midnight) voi nähdä ennakkoon kuluvan viikon torstaina eli 18. heinäkuuta Finnkinon teattereissa. Helsingin Kesäkino Engelissä elokuvan pääsee katsomaan ennakkonäytöksistä 26. heinäkuuta lähtien.

Rakkautta ennen keskiyötä on ehditty rankata vuoden 2013 toistaiseksi parhaaksi elokuvaksi niin Varietyn kuin New Yorkin Lincoln Film Centerinkin puolivuosittaisessa kärkikriitikoiden gallupissa. Elokuvan synopsis kuuluu seuraavasti:

”Rakkautta ennen auringonlaskua -elokuvan rakastavaiset Jesse (Ethan Hawke) ja Celine (Julie Delpy) löytävät toisensa jälleen. Sydämiensä ääntä seuraten he ovat päätyneet avioon suloisine lapsineen. Kun idyllinen kesäloma Kreikassa lähenee loppuaan, heille yhtäkkiä valkenee, kuinka kauaksi nuoruuden huolettomat vastarakastumisen päivät ovat jääneet. Työ ja perhe ovat vaatineet veronsa, eikä kumpikaan heistä enää halua palata Pariisin arkeen. Viimeisenä lomailtanaan Celine ja Jesse kohtaavat pahimmat rakkauteen ja sitoutumiseen liittyvät pelkonsa ja tekevät lopullisen päätöksen: rakastaa toisiaan ikuisesti vaiko erota lopullisesti.”

Lue myös:

Teksti: Tatu Junni