Uusimmat

Elokuva- ja sarja-arvioiden perusteet

01.12.2022 12:00 Muropaketin toimitus

Muropaketti arvioi keskimäärin 10–15 sarjaa ja elokuvaa joka kuukausi. Arvioissamme keskitymme tiettyihin genreihin: ensisijaisesti scifiin, toimintaan, kauhuun ja fantasiaan, mutta myös trillereihin, komediaan ja satunnaisesti draamaan. Pyrimme kattamaan kaikki merkittävimmät uudet julkaisut, mutta valtavan tarjonnan takia teemme esikarsintaa, joka pohjautuu esimerkiksi elokuvien tekijöiden aikaisempiin tuotantoihin ja lukijoidemme intresseihin.

Elokuva-arvioissa käsittelemme teatteri- ja suoratoistojulkaisuja, ja sarja-arvioissa keskitymme suoratoistopalveluiden tarjontaan.

Arvioiden tarkoituksena on kertoa, mihin Muropaketin lukijoiden kannattaa käyttää aikaansa ja rahaansa, ja mitkä julkaisut kannattaa jättää omaan arvoonsa. Arvioinnin kohde käsitellään aina oman genrensä edustajana. Kirjoitetun arvion tukena käytetään tähtiin pohjautuvaa pisteytystä asteikolla 1–5.

Tähtiluokitusta voi lukea seuraavasti:

1 – Ajanhukkaa
2 – Kelpaa paremman puutteessa
3 – Perusvahva esitys
4 – Poikkeuksellisen hyvä onnistuminen
5 – Klassikkoainesta

Parhaat julkaisut saavat vielä kylkeensä Muropaketti suosittelee -leiman. Erityisen kehnosta esityksestä varoitamme lukijoita Muropaketti ei suosittele -leimalla.

Suosittelemme       Muropaketti

Muropaketin elokuvaosion vakiintuneita kirjoittajia ovat Aki Lehti, Helinä Laajalahti, Tatu Junni, Tuukka Hämäläinen ja Joonas Pikkarainen.