Uusimmat

Netflixiin tuli tänään elokuva, joka nousi Suomen katsotuimmaksi vuonna 2022: ”Voisi olla rohkeampikin”

Kuva: SF Studios

17.04.2024 09:10 Muropaketin toimitus

Vuonna 2022 ensi-iltansa saaneen ja elokuvateatterien TOP 20 -listan kärkeen avausviikonloppunaan nousseen Suon villin laulun voi katsoa Netflixistä tästä päivästä lähtien.

Suon villi laulu (Where the Crawdads Sing) pohjautuu Delia Owensin romaaniin. Juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Suon villi laulu kertoo Kyasta, hylätystä tytöstä, joka varttui aikuisuuteen Pohjois-Carolinan vaarallisilla suoalueilla. Vuosien ajan huhut ’Rämelikasta’ vainosivat Barkley Covea eristäen terävän ja sitkeän Kyan yhteisöstään. Kaksi kaupungin nuorta miestä vetävät Kyaa puoleensa, ja hän avaa itsensä uudelle hätkähdyttävälle maailmalle. Kun toinen miehistä löydetään kuolleena, yhteisö tuomitsee Kyan valittömästi pääepäillyksi. Tutkinnan edetessä se, mitä todella tapahtui on yhä epäselvämpää, ja monet suon hautomat salaisuudet uhkaavat paljastua.”

Pääosia Olivia Newmanin ohjaamassa elokuvassa esittävät Daisy Edgar-Jones (Normal People) Kya Clarkina, Taylor John Smith (Sharp Objects) Tate Walkerina, Harris Dickinson (The King’s Man) Chase Andrewsina, Michael Hyatt (Snowfall) Mabelina, Sterling Macer, Jr. (Double Down) Jumpin’ina ja David Strathairn (Nomadland) Tom Miltonina.

Muropaketin arviossa Suon villi laulu sai vain kaksi tähteä viidestä.

”Elokuvana Suon villin laulun rohkeus on kadotettu, tarinalliset koukerot on vedetty masentavan naivilla tavalla suoriksi rohkeamatta poiketa kultaiselta keskitieltä. Olivia Newmanin ohjaus keskittyy kasvutarinaksi muotoiltuun teinifantasiaan, jossa synkemmät sävyt jäävät kadoksiin ja yhteiskunnallinen ja luonnonsuojelullinen sanoma syventämättä. Lopputulos tuntuukin enemmän televisioelokuvalta kuin valkokankaalle suunnatulta. Huolimatta siitä, että tarinaa ympäröivä luonto lintuineen ja auringonlaskuineen on upeaa katsottavaa.”

Koko arvion voi lukea täältä:

Arvostelu | Suon villi laulu on upea romaani, mutta elokuvaversiosta puuttuvat kirjan rohkeus, riskit ja rosoisuus

Netflixin lisäksi Suon villi laulu löytyy myös Viaplaysta.