Uusimmat

Peliarvioiden perusteet

01.12.2022 12:00 Muropaketin toimitus

Muropaketti arvioi keskimäärin 10–15 peliä joka kuukausi, kun taas uusia julkaisuja voi olla eri alustoille jopa kymmeniä. Emme siis pyri kattamaan kaikkea, vaan keskitymme suurimpiin uusiin julkaisuihin, ja välillä arvioimme AAA-pelien vastapainoksi myös pienempiä indie-julkaisuja sen mukaan, minkä uskomme kiinnostavan lukijoitamme. Pelikoodit saadaan arvosteluita varten ensisijaisesti julkaisijoilta, mutta tarvittaessa ne voidaan ostaa myös itse. Uutuuspeleihin voidaan tutustua ensituntumien merkeissä valmistajien järjestämissä tilaisuuksissa.

Muropaketin lukijat ovat ensisijaisesti PC- ja PlayStation -pelaajia (Muropaketin oma pelaajatutkimus 6/2019). Siksi testaamme ensisijaisesti näille laitteille julkaistavia pelejä ja laitteita. Emme kuitenkaan unohda myöskään Nintendo Switchin ja Xboxin kaltaisia vakiintuneita alustoja.

Arvioiden tarkoituksena on kertoa, mihin Muropaketin lukijoiden kannattaa käyttää aikaansa ja rahaansa, ja mitkä julkaisut kannattaa jättää omaan arvoonsa. Arvioinnin kohde käsitellään aina oman genrensä edustajana. Kirjoitetun arvion tukena käytetään tähtiin pohjautuvaa pisteytystä (asteikko 1–5), pois lukien ensituntumat.

Tähtiluokitusta voi lukea seuraavasti:

1 – Ajanhukkaa
2 – Kelpaa paremman puutteessa
3 – Perusvahva esitys
4 – Poikkeuksellisen hyvä onnistuminen
5 – Klassikkoainesta

Parhaat julkaisut saavat vielä kylkeensä Muropaketti suosittelee -leiman. Erityisen kehnosta esityksestä varoitamme lukijoita Muropaketti ei suosittele -leimalla.

Suosittelemme       Muropaketti

Muropaketin peliosion vakiintuneita kirjoittajia ovat Tuukka Hämäläinen, Ilari Hauhia, Joonas Pikkarainen, Teemu Purhonen, Antti Voutilainen ja Senja Littman.