Uusimmat

Laitetestaamisen perusteet

01.12.2022 12:00 Muropaketin toimitus

Muropaketti valitsee itse testaamansa tuotteet. Tuotteet ovat lainassa niiden edustajilta, mutta myös toimitukseen tai toimittajille itse ostettuja laitteita voidaan käyttää. Testattavilla tuotteiden nähdään olevan kiinnostusta lukijoiden keskuudessa, tai niillä halutaan esitellä uusia tuoteryhmiä tai tekniikoita sekä teknologioita.

Laitevalmistajat voivat tarjota laitteita testattavaksi, mutta toimitus päättää itsenäisesti sopiiko laite testattavaksi. Markkinointi ja testiprosessit pidetään Muropaketissa erillään toisistaan. Emme ota vastaan rahaa testaamisesta.

Tuotteita arvioidaan ensisijaisesti niiden pääkäyttötarkoituksen mukaisesti ja mahdollisimman käytännönläheisesti. Jokaista tuotetta käytetään vähintään muutaman päivän ajan, eikä yksikään Muropaketin tuotearvioista perustu vain tuotetietoihin. Uutuustuotteisiin voidaan tutustua ensituntumien merkeissä valmistajien järjestämissä tilaisuuksissa.

Kaikilla toimittajilla on aina omat kokemuspohjansa ja mieltymyksensä, mutta arvosteluprosessissa on mukana aina kokeneita toimittajia, joko kirjoittajana tai tekstin editoijana laajan kokemuspohjan varmistamiseksi. Vakituisia tuotetestaajia ovat Ilari Hauhia, Samuli Herttua, Markku Leppilampi, Aleksi Pakkala ja Antti Voutilainen.

Käytännön kokeiden lisäksi tarvittaessa testejä täydennetään mittauksilla. Tuotteesta riippuen käytämme käytännön testejä, kuten näytönohjaimien pelitestit (esimerkiksi Deus Ex: Mankind Divided ja Shadow of Tomb Raider), tai synteettisiä eli todellista käyttöä mukailevia testiohjelmistoja, kuten puhelimien suorituskykymittaukset (esimerkiksi 3DMark, PCMark ja Geekbench).

Tuotteet arvioidaan sellaisena kuin se on testiin toimitettu, mutta ohjelmistot päivitetään testihetkellä saatavilla olevalle tasolle.

Muropaketti ei pisteytä tuotteita, mutta tuote- tai hintaryhmänsä parhaille laitteille voidaan myöntää Muropaketin suositus. Tämä kunnianosoituksen myöntäminen on aina toimituksen valinta.