Uusimmat

Yle Areenaan tuli elokuva, joka sai kriitikot yrjöämään vuonna 2022, mutta nousi silti Suomen katsotuimmaksi

22.04.2024 08:16 Muropaketin toimitus
MC Helper beKINGs

Kuva: © Biisonimafia

Biisonimafian luoma MC Helper beKINGs on MC Helper -lyhytelokuvien esiosa ja taustatarina, joka kertoo, kuinka MC Helper -mopokerhon tarina alkoi.

Keväällä 2022 ensi-iltansa saaneen MC Helper beKINGsin juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Räkä (Kaitsu Walfrid Rinkinen) kuskaa leipätyökseen pitsoja ja vapaalla aika kuluu mopomiiteissä. Räkä ja Liima (Janne Kaperi) löytävät miitissä yhteisen taajuuden ja heidän silmissään alkaa siintää ykkössija Harjuajoissa. Mopokerho MC Helper on syntynyt. Räkän pitsahommat lähtevät keulimaan ja pomo (Jenni Kokander) ottaa pultit. MC Helperin menestys moposkaboissa taas vaatisi vielä viritettyä Orkkis Mankia ja tankkia täynnä ysiviitosta. Kun lisäksi Räkä, Liima ja porukan uusin vahvistus Köntsä (Tatu Sinisalo) sotkeutuvat isomman mopokerhon, MC Mustakäden, pärinäbisneksiin, ajautuvat suunnitelmat sivuluisuun. MC Mustakäden pomo (Tommi Korpela) ja ykköskuski Spägä (Joel Hirvonen) vetävät kierroksia ja omaa agendaansa ajava Herkku (Celin El Azizi) saa tunnelman tiivistymään entisestään. Mäyhemi on valmis. Luvassa on räjähdysherkkä soppa, joka tarjoillaan rusentuneiden mäntien, mustaksi hakattujen ruumiinosien, revittyjen hampaiden sekä sydänsurujen kera.”

Kriitikot repivät Biisonimafian elokuvan äärellä hiuksiaan ja silmiä päästään, mutta sen verran uskollinen seuraajakunta huumoripoppoolla on, että elokuva nousi ensi-iltaviikonloppunaan koko maan katsotuimmaksi. Mitään kestohittiä ei MC Helper beKINGsistä kuitenkaan tullut; kokonaiskatsojamäärä nousi teatterilevityksen aikana vain vähän yli 36 000:n.

MC Helper beKINGsin voi katsoa Yle Areenasta tästä päivästä lähtien ja aina huhtikuuhun 2029 asti. Yle Teema esittää elokuvan perjantaina 26. huhtikuuta kello 21.00.

Muropaketin uusimmat