Uusimmat

Arvostelu Alan Wake 2:n lisäosa Night Springs tarjoaa kolme miniseikkailua, joista viimeinen räjäyttää pankin

11.06.2024 08:28 Ilari Hauhia
Night Springs

Kuvakaappaus trailerilta: © Remedy

Alan Wake 2:n ensimmäinen laajennos, Night Springs, sisältää kolme itsenäistä uutta minikampanjaa. Kaikkien laatu on korkea, mutta erityisesti yksi on ylitse muiden.


Alan Wake 2Julkaisupäivä: 8.6.2024
Studio: Remedy Entertainment
Julkaisija: Epic Games Publishing
Saatavilla: PC (Windows, testattu), PlayStation 5 & Xbox Series X/S
Ikäraja: K18
Pelaajia: 1
Peliä pelattu arviota varten: 3 tuntia


Alan Wake 2:n viikonloppuna julkaistu Night Springs -laajennus ei jatka varsinaista pääpeliä. Sen sijaan peliin luvatuista kahdesta laajennoksesta ensimmäinen tuo mukanaan kolme erillistä ja itsenäistä lyhyttä seikkailua, joiden pariin voi periaatteessa hypätä suoraan päävalikosta vaikka ennen pääpeliä.

Käytännössä laajennus kannattaa kuitenkin pelata vasta pääpelin läpäisyn jälkeen, sillä muuten viittaukset ja konteksti voivat mennä suurelta osin ohitse. Lisäksi on erinomaista, mikäli on läpäissyt aikaisemmin Remedyn Controlin, eikä Quantum Breakinkaan pelaamisesta ole lainkaan haittaa. Laajennukset nimittäin nivovat Remedyn samaan universumiin kuuluvia pelejä entistä tiukemmin yhteen.

Night Springs

Kuvakaappaus trailerilta: © Remedy

Laajennuksen nimen mukaisesti uudet miniseikkailut ammentavat Remedyn universumin sisäisestä Night Springs -televisiosarjasta, joka on pelimaailman vastine Twilight Zonelle. Koska laajennuksen tarinavetoiset pienoiskampanjat ovat lyhyitä, on parempi jättää spoilereiden välttämiseksi niiden tarinan esittely mahdollisimman pintapuoliseksi.

Seikkailuista ensimmäinen on nimeltään Number One Fan, ja se on omistettu tarjoilija Oh Deer Dinerin Roselle tai ”The Waitressille”. Ravintolan pastellisävyinen idylli muuttaa nopeasti muotoaan, kun haulikolla varustautunut tarjoilija pääsee ottamaan mittaa Takeneista Cauldron Laken rannalla. Ensimmäinen osa keskittyy räiskintään ja tiukkaan toimintaan.

Night Springs

Kuvakaappaus trailerilta: © Remedy

Toinen osa on nimeltään North Star, ja sitä tähdittää Controlista tutun Jesse Fadenin kopio ”The Sibling”. Kadonnutta veljeään Coffee Worldista etsivällä Jessellä ei ole käytössään yliluonnollisia kykyjä, vaan kamppailu vastaa Alan Wake 2:n muuta taistelua. Pelillisesti toinen osa on lähimpänä pohjapelin tarjoamaa selviytymiskauhua.

Osista paras on silti viimeiseksi jäävä Oceanview Hoteliin sijoittuva Time Breaker, jossa X-Men-elokuvistakin tuttu näyttelijä Shawn Ashmore näyttelee itseään ”The Actorin” roolissa. Ashmore nähtiin Alan Wake 2:ssa Tim Breakerin saappaissa ja Quantum Breakissa Jack Joycena. Myös Sam Lake hyppää mukaan seikkailuun.

Remedy on hyödyntänyt aiemminkin metatason viittauksia, mutta Time Breaker nostaa riman aivan uudelle tasolle. Mikäli nauttii Remedyn genrejä sekoittavasta tyylistä ja irrottelusta, on Night Springsin luova kolmas osa ehdottomasti kokemisen arvoinen – ja mitä vähemmän siitä tietää entuudestaan sen parempi.

Night Springs

Kuvakaappaus trailerilta: © Remedy

Night Springs ei ota itseään liian vakavasti. Se laajentaa vapaalla kädellä ja luovalla tavalla Alan Wake 2:ta ja Remedyn yhdistettyä peliuniversumia, ja on ehdottomasti hankkimisen arvoinen erityisesti Alan Wake 2:n ja muiden Remedyn pelien faneille.

Kestoltaan laajennus ei kuitenkaan ole kovin pitkä, sillä jokaisen minitarinan ehtii pelata helposti tunnissa lävitse. DLC:n parissa olisi viettänyt mielellään pidempäänkin, mutta laatu korvaa pelituntien määrän.

Night Springs kuuluu Alan Wake 2:n Deluxe-versioon, ja myös perusversion voi jälkikäteen päivittää lisämaksusta lisäosat sisältävään pakettiin. Alan Wake 2:n toisen laajennuksen, The Lake Housen, on määrä ilmestyä lokakuussa.

ALAN WAKE 2: NIGHT SPRINGS

Arvosana: 4/5

”Night Springs laajentaa Alan Wake 2:ta kolmella itsenäisellä lisätarinalla, joista erityisesti yksi on suorastaan mahtava.”

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat