Uusimmat

BBFC:n perustelut päätökselle kieltää The Human Centipeden jatko-osan levitys Iso-Britanniassa kokonaan

07.06.2011 09:58 Muropaketin toimitus

2000-luvun kohutuimpiin elokuviin lukeutuvan The Human Centipeden jatko-osan Full Sequencen esittäminen ja levittäminen on kielletty Iso-Britanniassa. Kyseessä on erittäin jyrkkä ”ei”, sillä elokuvaa ei saa nyt eikä jatkossa esittää, vaikka sitä sensuroitaisiin tai muuten editoitaisiin.

Tom Sixin ohjaama ja käsikirjoittama The Human Centipede II – Full Sequence hyllytettiin British Board of Film Classification -elokuvatarkastamon mukaan elokuvan sisältämän raa’an ja vastenmielisen kuvaston takia: ”Elokuva on täynnä sopimatonta sisältöä eikä leikkaamisella asiaa voida parantaa”.

Alkuperäinen The Human Centipede -elokuva sai Iso-Britanniassa K18-ikärajaluokituksen. Elokuva kertoi hullusta lääkäristä, joka halusi tehdä ”ihmistuhatjalkaisen” ompelemalla kolme ihmistä yhteen naamasta pakaroihin (lisätietoja elokuvan juonesta Wikipediassa). Jatko-osassa elokuvan päähenkilö katselee ensimmäistä elokuvaa ja saa siitä vaikutteita. Lopulta mies päättää tehdä oman ”ihmistuhatjalkaisen”.

BBFC:n kovasti paheksumissa kohtauksissa jatko-osan päähenkilö mm. masturboi hiekkapaperilla alkuperäistä elokuvaa katsoessaan, raiskaa naisen ja nauttii katsellessaan yhteen ommeltujen uhriensa ulostaessa toistensa suihin. Elokuva on muutenkin täynnä seksuaalista väkivaltaa, joka on BBFC:n mukaan koko elokuvan perusidea.

BBFC:n perustelut The Human Centipede II – Full Sequencen hyllyttämiselle voit lukea täältä (englanniksi).