Uusimmat

Nokian ja Sony Ericssonin ensi vuoden näkymiä

27.11.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Lähes jokainen valmistaja on jatkuvasti kasvattanut julkaistavien mallien määrää matkapuhelinten kasvavan suosion myötä. Nokia on myös kisassa vahvasti mukana, joka näkyy myös Jorma Ollilan hiljattain antamissa lausunnoissa jopa 40:stä ensi vuonna julkaistavasta puhelimesta. Nokia on myös tehnyt U-käännöksen läppäpuhelimien kanssa, joiden markkinat ovat nykyään noin 40 prosentin luokkaa, ainakin jos on uskominen Strategy Analytics:n hiljattain tekemää tutkimusta.

Sony Ericsson puolestaan turvautuu varsin erilaiseen markkinastrategiaan, koska tänä vuonna valmistaja julkista vain seitsemän eri mallia, kun vastaava luku Nokialla oli 37. Ensi vuodelle odotellaan kahdeksaa uutta mallia, joista yksi olisi ainakin toistaiseksi ”P10000”:na tunnettu P910:n jälkeläinen. Kyseessä ei kuitenkaan ole 3G-puhelin, mutta siinä odotetaan olevan megapikselin kamera ja WiFi-lähiverkko.

Kuten aiemmin mainittiinkin, niin aikoo Nokia kasvattaa ensi vuonna julkaistavien mallien määrää 40:een. Näistä neljäsosa tulee olemaan 3G WCDMA -puhelimia ja päälle puolet kaikista malleista tulee omaamaan muun kuin normaalin candybar-rakenteen. Ollila arvioi myös yli 90 prosentin sisältävän 65 tuhannen värin näytön tai paremman ja kaksi kolmasosaa tulee omaamaan jokinlaisen kameran. Näistä vielä suurin osa pystymään megapikselin tarkkuuteen. Puolet 2005 julkaistavista malleista pystyy myös soittamaan MP3-tiedostoja.