Uusimmat

Mobiado Professional – Kallis ja kestävä vaativalle käyttäjälle

22.12.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Mobiado Professional on puhelin, joka julkaistiin vähän aikaa sitten Kanadassa Mobiado nimisen valmistajan toimesta. Kyseessä on yrityksen ensimmäinen malli ja alan sivustot ovat leimanneet tulokkaan Nokian sisar-yritykseksi, joka vaikuttaa hyvin todennäköiseltä, vaikka Mobiadon verkkosivut eivät asiasta mainitse mitään.

Uusi Professional-malli on kovaan käyttöön suunnattu ja samalla se on hyvin elegantisti muotoiltu. Sen kuori on tehty anodisoidusta alumiinista ja näppäimet teräksestä. Rakenne vaikuttaa loppuun asti hiotulta ja malli kestää varmasti hieman enemmänkin kolhuja.

Ominaisuudet, joista mainittakoon Series 40 -käyttöliittymä ja Pop-Port, kertovat Nokian läsnäolosta. Lisäksi Professional omaa VGA-kameran ja mahdollisuuden soittaa MP3-tiedostoja, joita voi tallentaa MMC-muistikortille. Yksi 128 MB kortti toimitetaan myyntipakkauksen mukana. Myös Bluetooth kuuluu ominaisuuksiin.

Kokoa laitteella on 105 x 46 x 20 mm ja painoa vahva runko tuo mukanaan 142 grammaa. Akkuna on käytössä 850 mAh kapasiteetiltaan oleva Li-Ion-akku, joka riittää viiden tunnin puhumiseen tai 300 tunnin valmiusaikaan.

Mobiado Professional ei varmastikaan tule olemaan jokaisen pojan luuri, koska sillä on varsin huima 1200 dollarin hintalappu kyljessään.