Uusimmat

Bill Gates eläkkeelle

16.06.2006 15:02 Ville Suvanto

Microsoftin virallisen tiedotteen mukaan Bill Gates on aikeissa vähentää rooliaan Microsoftin johdossa ja panostaa ”eläkepäivillään” enemmän vaimonsa kanssa perustamansa Bill & Melinda Gates Foundation -hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan. Järjestön pääasiallinen kohde on tarjota köyhille maille terveys- ja koulutuspalveluita. Bill Gates on itse lahjoittanut omasta pussistaan järjestölle viisi miljardia dollaria.

Bill Gatesin siirtyminen pois päivittäisistä työtehtävistä Microsoftilta tapahtuu heinäkuuhun 2008 mennessä ja Gatesin roolin perii Microsoftin teknologiapuolen johtaja Ray Ozzie. Ozzie on Microsoftin kaupan kautta siirtynyt taloon vasta viime vuonna, mutta teknologiajohtajan paikan nappaava Ozzie on tullut tunnetuksi mm. Lotus Notes -ohjelmistosta. Hän on ollut myös mukana Groove-työryhmäohjelman kehityksessä, joka tullaan integroimaan Microsoftin Office-ohjelmistopakettiin.

Bill Gates ja Paul Allen perustivat Microsoftin vuonna 1975 ja siitä lähtien Gates on ollut yrityksen tunnushenkilönä. Toimitusjohtajan roolista Gates luopui muutama vuosi sitten ja nykyään paikka täyttää Steve Ballmer. Gates luopui toimitusjohtajan roolista, jotta kykeni keskittymään enemmän kehitystyöhön. Nyt ilmoitetun kahden vuoden siirtymäajan eläkkeelle on tarkoitus helpottaa varsinkin Ozzien opastusta uuteen rooliin.

Dailytech, Microsoft Announces Bill Gates’s Retirement