Uusimmat

Inteliltä ja Micronilta ensimmäiset 50 nm NAND-muistit

26.07.2006 15:04 Ville Suvanto

Intel ja Micron ovat tällä viikolla ilmoittaneet, että yritysten yhteinen muistituotteisiin keskittynyt yritys IM Flash Technologies on valmistanut ensimmäisenä maailmassa testieriä NAND-muistipiirejä 50 nanometrin prosessilla. Piirejä on valmistettu neljän gigabitin suuruisina, ja sekä Intel että Micron ovat ilmoittaneet nostavansa tuotantomääriä ja aloittavansa massatuotannon 50 nanometrillä vuoden 2007 aikana.

Ensimmäiset testieristä saadut muistipiirit toimitetaan laitevalmistajille lähiaikoina. IM Flash Technologies valmistaa NAND-muistipiirit 300 millimetrin piikiekoille. Micron on myös itse ilmoittanut aloittavansa tuotantolaitosten päivittämisen 50 nanometrin prosessia varten, sillä nykyisin yritys valmistaa muisteja pääasiassa 90 nanometrin prosessilla.

Aiemmin tänä vuonna julkaisemien tietojen mukaan yritykset käyttävät yhteensä 3,8 miljardia dollaria flash-muistien kehitykseen ja valmistukseen. Tämän yhteistyön tulos on IM Flash Technologies, jota johtavat molemmat yritykset, mutta Micronilla on 51 prosentin osuus yrityksestä.

Intel, Lehdistötiedote

DailyTech, Intel and Micron Produce First 50nm NAND Flash