Uusimmat

Seagate edelleen markkinoiden suurin

29.07.2006 12:41 Ville Suvanto

Kiintolevymarkkinat tipahtivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä johtuen poikkeuksellisen hiljaisesta vuosineljänneksestä. Toisaalta Seagate on onnistunut parantamaan markkinajohtajan asemaansa, mutta Maxtorin tulos laski samantien, kun Seagate ilmoitti ostaneensa yrityksen. Arvioiden mukaan kiintolevyjä toimitettiin ensimmäisellä vuosineljänneksellä yhteensä 101,7 miljoonaa kappaletta, joka on jopa 16,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta 1,7 prosenttia vähemmän, kuin edellisellä vuosineljänneksellä.

Suurimpana kiintolevytoimittajana Seagaten tehtailta lähti noin 29,5 miljoonaa kiintolevyä ensimmäisenä vuosineljänneksen aikana. Yritys onnistui samalla nostamaan markkinaosuutensa 29 prosenttiin, edellisen neljänneksen 27,9 prosentista. Seagaten ostama Maxtor onnistui toimittamaan 12,1 miljoonaa kiintolevyä, mutta samalla yrityksen markkinaosuus jatkoi tippumistaan. iSuppli arvioi, että toisella vuosineljänneksellä Maxtorin 11,9 prosentin osuudesta ainoastaan puolet menee Seagatelle ja toinen puolikas jakautuu kilpailevien valmistajien kesken.

Toiseksi suurin valmistaja Western Digital kasvatti niin ikään osuuttaan, joka nousi 17,5 prosentista 18,5 prosenttiin. Western Digital toimitti yhteensä 18,8 miljoonaa kiintolevyä, joista suurin osa suuntasi työpöytätietokoneiden sisuksiin. Kolmanneksi yltänyt Hitachi toimitti 14,7 miljoonaa kiintolevyä ja sen osuus laski 14,4 prosenttiin.

X-bit labs, Seagate Remains World’s Leading Hard Disk Drive Supplier