Uusimmat

Kingston jatkaa vahvaa kulkua muistimarkkinoilla

01.08.2006 16:49 Ville Suvanto

Muistikampamarkkinat käyvät tällä hetkellä kuumana ja DRAMeXchange-yrityksen arvioiden mukaan markkinat saattavat kasvaa tämän vuoden aikana viime vuodesta 12 prosentilla. 20 suurimmasta valmistajasta ainoastaan kaksi tulee Taiwanin ja Yhdysvaltojen ulkopuolelta, Ramaxel Kiinasta ja Melco Japanista. Taiwanissa majaa pitää kahdeksan ja Yhdysvalloissa 10 valmistajaa.

DRAMeXchangen tekemien laskelmien perusteella DRAM-markkinat yltivät ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 4,92 miljardin dollarin tulokseen. Tuloksesta 2,55 miljardia dollaria koostui muistivalmistajista, jotka toimittivat muistikampoja jälleenmyyjille, ja omalla brändillä myytävät muistikammat käsittivät 75 prosenttia edellä mainitusta 2,55 miljardista dollarista. Taiwanin osuus toimituksista oli 23 prosenttia ja se sijoittui toiseksi Yhdysvaltojen jälkeen, jonka osuus muistien toimituksista ylsi 46,9 prosenttiin.

DDR2-muisteja toimitettiin noin puolet DDR-muisteihin verrattuna, joten on selvästi havaittavissa, että vanhempi muistitekniikka porskuttaa edelleen hyvällä sykkeellä. 512 megatavun muistikampojen osuus oli 55,5 prosenttia ja 256 megatavuisten 21,3 prosenttia. Gigatavuiset muistikammat eivät ole vielä lyöneet itseään kunnolla läpi, mutta DRAMeXchange arvioi, että näiden osuus tulee nopeasti kasvamaan lähitulevaisuudessa.

Valmistajista yhdysvaltalainen Kingston pitää edelleen selvää kärkiasemaa, sillä sen hallussa on vajaalla 500 miljoonalla dollarilla 19,5 prosentin osuus DRAM-markkinoista. Toiseksi sijoittuneen taiwanilaisen A-Datan osuus on ainoastaan 6,1 prosenttia ja sen tulot ylsivät 156 miljoonaan dollariin. Yli 100 miljoonan dollarin pääsivät myös yhdysvaltalaiset Smart Modular ja Crucial 151 ja 100,5 miljoonan dollarin tuloilla. Prosentuaaliset osuudet näillä jäivät 5,9 ja 3,9 prosenttiin. Listan muiden valmistajien osuudet markkinoista rajoittuvat lähinnä 2-3 prosentin tietämille.

X-bit labs, Kingston – World’s Largest Maker of Memory Modules