Uusimmat

NVIDIAn Shield-konsoli rantautuu Eurooppaan, GeForce Gridistä tuli GeForce Now

30.09.2015 19:18 Petrus Laine

NVIDIA on ilmoittanut tuovansa Shield-pelikonsolinsa sekä entisen GeForce GRID:n eli nykyisen GeForce Now:n Eurooppaan. Shield on yhtiön näkemys Android-pelikonsolista ja GeForce Now pelien streamauspalvelu.

NVIDIAn Shield-pelikonsoli lienee jo Muropaketin lukijoille tuttu. Se julkaistiin kuluvan vuoden maaliskuussa, mutta Euroopassa saatavuutta on saatu odottaa aina tähän päivään asti. Shieldin sisällä sykkii yhtiön oma Tegra X1 -järjestelmäpiiri, jonka parina on 3 Gt muistia ja käyttöjärjestelmänä toimii Android TV.

GeForce Now on puolestaan entinen GRID, eli pelien streamauspalvelu, jota vertaa palveluaan Netflixiin ja Spotifyyn. Palvelu tuo useat PC-pelit pelattaviksi Shield-pelikonsolilla. GeForce Now kykenee Streamaamaan pelejä 1080p resoluutiolla 60 hertsin kuvanpäivitysnopeudella, mikäli kaistaa on kylliksi. Alimmillaan palvelu tukee 540p-resoluutiota ja 30 hertsin kuvanpäivitysnopeutta. Resoluutio ja ilmeisesti myös kuvanpäivitysnopeus ovat dynaamisia saatavilla olevan kaistan mukaan.

NVIDIAn Shield-konsoli on hinnoiteltu Suomessa 199,99 euroon yhden ohjaimen kera. Lisäohjain kustantaa 59,99 euroa, kaukosäädin 54,99 euroa ja konsolin pystyssä pitävä tuki 34,99 euroa. GeForce Now kustantaa puolestaan 9,99 euroa kuukaudessa.

NVIDIA, Shield

NVIDIA, GeForce Now