Uusimmat

Windows 10:n uusin koontiversio helpottaa asennusta vanhalla lisenssillä

13.10.2015 17:55 Petrus Laine

Microsoft on julkaissut tänään koontiversio 10565:n Windows 10:sta Windows Insider -ohjelmaan kuuluville. Uusi koontiversio tulee aluksi vain Fast Ring -päivitysringin valinneille käyttäjille.

Uuden koontiversion kenties merkittävin uudistus ei koske sinänsä itse käyttöjärjestelmän käyttöä lainkaan, vaan vain sen asennusta. Koontiversio 10565:stä lähtien Windows 10:n asennus hyväksyy suoraan Windows 7:n, Windows 8:n ja Windows 8.1:n tuoteavaimet. Tämän myötä ensimmäistä kertaa Windows 10:iin päivittävä käyttäjä voi asentaa suoraan puhtaan asennuksen käyttöjärjestelmästään.

Koontiversio 10565 integroi Skype-palvelut suoraan osaksi käyttöjärjestelmää. Skype-palveluita käytetään jatkossa Messaging-, Phone- ja Skype video -universaalien Windows sovellusten kautta.

Edge-selain saa puolestaan päivityksessä välilehtien esikatselutoiminnon. Esikatseluikkuna tulee näkyviin, kun hiiri viedään halutun välilehden kohdalle. Lisäksi Edge sai ensimmäisen version suosikkien ja lukulistojen synkronointituesta muille laitteille. Microsoftin mukaan ominaisuus ei ole vielä lopullinen, vaan sitä tullaan vielä parantelemaan toimivammaksi.

Cortana-virtuaaliassistentti osaa uudessa koontiversiossa tulkita myös käsinkirjoitettuja muistilappuja esimerkiksi tapaamisten tai tapahtumien lisäämiseksi hälytyslistaan.

Uuden koontiversion myötä ikkunoiden yläpalkit tukevat jatkossa kustomointia. Yläpalkin saa käyttämään Windowsin valitun väriteeman mukaista väriä nykyisen vaalean sijasta. Toinen ulkonäköpäivitys koskee kontekstivalikoita Käynnistä-valikon sisällä ja kolmas puolestaan päivittyneitä ikoneja.

Blogging Windows, Announcing Windows 10 Insider Preview Build 10565