Uusimmat

AMD:n 8-ytiminen ARM-järjestelmäpiiri Hierofalcon ensimmäisissä testeissä

15.10.2015 20:26 Petrus Laine

AMD esitteli dioissaan Hierofalcon-koodinimellistä ARM-piiriä jo vuonna 2013. Nyt Hierofalconista, 8-ytimisestä ARM-järjestelmäpiiristä, on saatu ensimmäisiä testituloksia. Järjestelmäpiirin määritelmä on tässä tapauksessa kuitenkin hieman löyhä, sillä grafiikkaohjainta siinä ei ole. AMD suunnitteli Hierofalconin sulautettuihin järjestelmiin.

Matthias ”Dresdenboy” Waldhauer löysi Hierofalconin Open Source Automation Development Labsin palvelinräkkien tiedoista, ja koosti sivustoilta saatavien tietojen perusteella muutamia suorituskykygraafeja verrattuna muihin prosessoreihin ja APU-piireihin Unixbenchissä. Hierofalcon toimii 2 GHz:n kellotajuudella.

Yhden ytimen suorituskykyä tarkasteltaessa kellolta kellolle AMD:n Cortex-A57-ytimiin perustuva Hierofalcon pärjää varsin hyvin kaikkia paitsi Intelin Core i5-2400S:ää ja i3-2100T:tä vastaan.

Kun mukaan otetaan kaikki ytimet omilla kellotaajuuksillaan, Hierofalcon pärjää astetta paremmin kokonais- ja liukuluvuissa, mutta muissa testeissä etenkin Intelin prosessorit ja AMD:n Phenom II X6 menevät omia menojaan.

Suorituskykyä per watti mitattaessa TDP:hen perustuen Hierofalcon on täysin omassa luokassaan kokonais- ja liukulukutesteissä, mutta muissa testeissä suorituskyky muihin verrattuna on hyvin vaihteleva. Käytännössä kuitenkin vain Intelin prosessorit lyövät sen merkittävällä erolla missään testeistä.

Tarkemmat suorituskykytaulukot voi tarkistaa Dresdenboyn blogista.

The New Citavia Blog, AMD’s ARM-based ”Hierofalcon” SoC sighted