Uusimmat

HBO Nordicin uutuussarjassa mukana nimekäs näyttelijäkaarti – Pääosassa Paul Giamatti [traileri]

16.11.2015 19:00 Aki Lehti

Billions vie katsojat keskelle New Yorkin kovamaineista finanssimaailmaa.

Sarjan pääosissa nähdään Golden Globe- ja Emmy-palkitut Damian Lewis ja Paul Giamatti.

Billions on kuvaus tämän päivän amerikkalaisesta unelmasta, jonka ytimessä ovat voiton tavoittelu ja sen maksimointi. Uutuussarjan pääosissa nähdään palkitut näyttelijät Paul Giamatti (John Adams) ja Damian Lewis (Isänmaan puolesta), ja sen ovat luoneet vastaavina tuottajina toimivat Brian Koppelman ja David Levien (Ocean’s Thirteen, Rounders – Ässä hihassa) sekä Andrew Ross Sorkin (Too Big to Fail).

Sarja on häpeilemätön nykyaikaan sijoittuva draama, jossa sulautuvat äärimmäinen vauraus, vaikutusvalta ja korruptio kahden erittäin kunnianhimoisen henkilön välillä. Giamattin esittämä Yhdysvaltain oikeusministeri Chuck Rhoades on hyökkäävä ja poliittisen pelin taitava siniverinen, kun taas Lewisin näyttelemä Bobby ”Axe” Axelrod on nopeaälyinen ja laskelmoiva, itse omaisuutensa luonut rahastomiljardööri. Tapahtumapaikkana on New York – häikäilemättömän juonittelun ja valtataistelun mekka, jossa pelataan armotonta kissa-hiiri -leikkiä äärimmäisin panoksin.

Giamattin ja Lewisin ohella sarjassa esiintyvät Maggie Siff, Malin Akerman, Toby Leonard Moore, David Costabile ja Condola Rashad. Avausjakson on ohjannut vastaavana tuottajanakin toimiva arvostettu ohjaaja Neil Burger (Silmänkääntäjä, Rajaton).

Billions – 1. kausi ensi-illassa 18. tammikuuta alkaen HBO Nordicilla

Lähde: HBO Nordic

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat