Uusimmat

Google lopettaa Pixel-kannettavien julkaisemisen

04.03.2017 11:31 Muropaketin toimitus

Pixel

Google on ilmoittanut, ettei se aio jatkaa Chrome OS -käyttöjärjestelmää käyttävien Pixel-kannettavien kehittämistä, raportoi Android Authority. Googlen kehittämä Pixel-sarja on edustanut Chromebookien kallimpaa hintaluokkaa. Sarjan viimeisen Chromebook Pixel 2 -kannettavan valmistus lopetettiin virallisesti viime elokuussa.

Alunperin Pixel-brändi lanseerattiin kalliin Chromebook-kannettavan myötä 2013. Nyt kerrottu kirveen heilahdus koskee luonnollisesti vain Googlen omia rautapuolen ratkaisuja. Tulevaisuudessa Google aikoo keskittyä auttamaan muita valmistajia Chromebookien valmistuksessa, eikä muutenkaan aio hylätä Chrome OS -käyttöjärjestelmän kehitystä.

Lisäksi muita Pixel-laitteita saattaa jossain vaiheessa olla tiedossa. Pixel on ollut Googlen tapa esitellä huippuunsa hiottuja laitteita, jotka pyörittävät sen ohjelmistoja. Esimerkiksi Pixel-chromebookeissa nähtiin ensimmäistä kertaa kosketusnäyttö Chrome OS -koneessa, ja toinen Pixel-malli oli ensimmäisiä kannettavia joka hyödynsi USB-C-liitäntää.

Uutinen saattaa tarkoittaa myös huhutun Bison-tabletin peruuntumista. Bisonin oli odotusten mukaan tarkoitus pyörittää uutta Andromeda OS -käyttöjärjestelmää. Kenties samalla hyvästit sanottiin koko Andromeda OS -käyttöjärjestelmälle ja Huawein Andromeda-tabletille.