Uusimmat

Gartner uskoo Windows 8.1:n hiljentävän arvostelijat

25.06.2013 00:05 Ville Suvanto

win81Windows 8 on saanut osakseen paljon negatiivista arvostelua, mutta luvassa on suurempi Windows 8.1 -päivitys, jonka ensimmäinen julkiseen levitykseen saapuva testiversio julkaistaan keskiviikkona. Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan Windows 8.1 voi muuttaa tilannetta merkittävästi ja povaa sen päivittävän Windows 8:n sellaiseksi, kuin sen alun perin piti olla.

Windows 8.1 tuo mukanaan ainakin Käynnistä-napin, mahdollisuuden käynnistää tietokone suoraan työpöydälle Modern-käyttöliittymän sijaan sekä Internet Explorer 11 -selaimen. Gartner uskoo nykyisin saatavilla olevien tietojen pohjalta Windows 8.1:n tarjoavan muutoksia siinä määrin, että sillä on mahdollisuus hiljentää suurin osa arvostelijoista.

Gartner suosittelee yrityksiä, jotka testaavat jo parhaillaan Windows 8:n soveltuvuutta omaan käyttöön, testaamaan myös Windows 8.1:n julkista testiversiota. Yrityksillä, jotka käyttävät Windows 7:ää ja Internet Explorer 8 -selainta, saattaa olla enemmän yhteensopivuusongelmia siirryttäessä Internet Explorer 11 -selaimeen, kuin työpöytäkäyttöön tarkoitettujen ohjelmien yhteensopivuudessa Windows 8.1:ssä.

Gartner, Windows 8.1 Could Become What Windows 8 Should Have Been