Uusimmat

Asus julkaisi ensimmäiset Socket FM2+ -yhteensopivat emolevyt

25.07.2013 12:27 Ville Suvanto

Asus on julkaissut markkinoiden ensimmäisenä valmistajana kaksi emolevyä, jotka tukevat AMD:n tulevia Socket FM2+ -kannallisia APU-piirejä. Kyseiset emolevyt ovat A88X-piiriin perustuva A88XM-A ja A55-piirillinen A55BM-A/USB3.

Molemmat emolevyt ovat microATX-kokoisia ja tukevat nykyisiä Socket FM2 -kannallisia Richland- ja Trinity-koodinimellisiä APU-piirejä. Ensimmäiset markkinoille saapuvat Socket FM2+ -kannalliset APU-piirit tunnetaan koodinimellä Kaveri ja ne saapuvat näillä näkymin markkinoille vuoden lopulla.

Asuksen A88XM-A ja A55BM-A/USB3 tukevat Kaverin uutta PCI Express 3.0 -teknologiaa ja käytössä on PCI Express x16 -liitin erillisnäytönohjaimelle. Tuettuna on myös nykyvaatimusten mukaisesti USB 3.0 -teknologia, ensimmäisenä mainitussa mallissa neljän ja jälkimmäisessä kahden liittimen turvin. Molemmissa emolevyissä on kuusi Serial ATA 6 Gb/s- ja USB 2.0 -liitintä.

Asus tulee julkaisemaan lisää Socket FM2+ -tuettuja emolevyjä myöhemmin tämän vuoden aikana. Valitettavasti Asus ei paljastanut nyt julkaistujen emolevyjen hintoja.