Uusimmat

Roccat debytoi GDC Europessa Project-Gridin merkeissä

07.08.2013 13:15 Petrus Laine

Oheislaitevalmistajana tunnettu saksalainen Roccat tulee esittelemään pelinkehittäjille suunnatuilla GDC Europe -messuilla tulevaa Power-Grid-projektiaan. Roccat Power-Grid -ohjelmisto yhdistää iOS-, Android- tai Windows Phone -käyttöjärjestelmää käyttävän puhelimen tietokoneeseen tehden puhelimesta tai taulutietokoneesta käyttäjän muokattavissa olevan kaukosäätimen tietokoneelle. Lisäksi laite toimii toimintoa tukevissa peleissä toisena ruutuna tai esimerkiksi lisäohjaimena pelaajalle.

Oletuksena Power-Gridissä on kolme eri moodia. Incoming Center -välilehti näyttää käyttäjälle pelin aikana lähetettyjä viestejä erilaisista palveluista kuten Skype tai Facebook. System Stats -välilehti puolestaan näyttää tietokoneen tietoja esimerkiksi prosessoriytimien rasituksesta ja lämpötiloista verkon käyttöstatistiikkoihin. Sound Control -välilehti puolestaan toimii nimensä mukaisesti kaukosäätimenä esimerkiksi eri äänilähteiden äänenvoimakkuudelle ja musiikkisoittimelle. Neljäs välilehti on käyttäjän vapaasti muokattavissa eri toiminnoille.

Ohjelmiston lisäksi Roccat kehittelee myös Power-Gridiä tukevia lisälaitteita. Roccat Phobo on pelinäppäimistö, joka on varustettu paikalla älypuhelinta varten. Se muun muassa lataa puhelimen, mahdollistaa viestien kirjoituksen puhelimen kautta näppäimistöä käyttäen ja siirtää tulevat puhelut haluttaessa käyttäjän kuulokkeisiin. Apuri 2.0 puolestaan toimii älypuhelimen lataustelakkana ja yhdistäen sen samalla Power-Gridiin.

Roccat Power-Grid -ohjelmiston käyttö ei vaadi Roccatin oheislaitteiden käyttöä, mutta niiden kerrotaan parantavan käyttökokemusta. Power-Grid-projekti on tällä hetkellä suljetussa beetavaiheessa iOS-käyttöjärjestelmälle ja sen odotetaan tulevan saataville vapaammin lähiaikoina. Android- ja Windows Phone -versioiden aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

TechPowerUp, ROCCAT makes it’s GDC Europe Debut with Power-Grid

Roccat, Power-Grid