Uusimmat

Apple aloitti näytönohjaimen vaihto-ohjelman kevään 2011 iMaceille

19.08.2013 01:02 Petrus Laine

Apple on ilmoittanut aloittaneensa näytönohjaimen vaihto-ohjelman osalle vuoden 2011 toukokuussa julkaistuista iMac-tietokoneista. Tarkemmin vaihto-ohjelma koskee 27-tuumaisia malleja, jotka on varustettu 3,1 gigahertsin kellotaajudella toimivalla Intel Core i5- tai 3,4 gigahertsin kellotaajuudella toimivalla Intel Core i7 -prosessorilla.

Lausuntonsa mukaan Apple on todentanut ongelman, jossa tietokoneen AMD Radeon HD 6970M -näytönohjain saattaa hajota. Hajoamisen oireiksi yhtiö kertoo vääristyneen kuvan, valkoiset tai siniset vaakaviivat näytöllä ja mustaksi jäävän ruudun. Ongelmasta kärsiviä iMac-tietokoneita myytiin vuoden 2011 toukokuusta vuoden 2012 lokakuuhun.

Vaihto-ohjelma on maailmanlaajuinen ja ongelmasta kärsivät asiakkaat voivat toimittaa iMac-tietokoneensa arvioitavaksi Applen omaan kauppaan, yhtiön valtuuttamaan liikkeeseen tai ottaa yhteyttä Applen teknisen tukeen, joka auttaa asiakasta löytämään paikallisen liikkeen, jossa arviointi voitaisiin suorittaa. Mikäli asiakas on jo aiemmin maksanut saman ongelman korjauksesta tai näytönohjaimen vaihdosta, Apple lupaa palauttaa siihen menneet rahat.

Engadget, GPU replacement program announced for 2011 iMacs, Apple to offer refunds for previous service

9to5Mac, Apple opens graphics card replacement program for some mid-2011 iMacs

Apple, iMac (27-inch): AMD Radeon 6970M Video Card Replacement Program

Muropaketin uusimmat