Uusimmat

HWBOT hylkää Windows 8:lla tehdyt tulokset listoiltaan

19.08.2013 14:44 Petrus Laine

Ylikellotuksen ranking-tilastoja ylläpitävä HWBOT-sivusto on ilmoittanut ettei se enää hyväksy Windows 8 -käyttöjärjestelmällä tehtyjä tuloksia. Samalla kertaa se poisti kaikki aiemmat Windows 8:lla tehdyt tulokset listoiltaan.

Windows 8:n hylkäämisen syyksi HWBOT kertoo käyttöjärjestelmän reaaliaikaisen kellon (RTC, Real time clock) luotettavuusongelmat kun prosessorin kellotaajuutta muutetaan käyttöjärjestelmän ollessa käynnissä. Käyttöjärjestelmä käyttää reaaliakaista kelloaan referenssinä todelliselle ajan kululle ja testiohjelmistot puolestaan varmistamaan testin todellisen keston. HWBOTin omissa testeissä alikellottamalla prosessoria käyttöjärjestelmässä on saatu yli 7 prosenttia parempia tuloksia kuin pitäisi. Testien mukaan bugin pystyy todentamaan ainakin Intelin Haswell-prosessorilla, mutta AMD:n Trinity-APU-piireillä ongelmaa ei esiinny.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun HWBOT on löytänyt vastaavanlaisen ongelman. Vuonna 2010 se päivitti HWBotin virallisen Unigine Heaven -apuohjelman, joka oli suunniteltu helpottamaan tulosten lähettämistä sivustolle. Päivityksen syynä oli Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustetut alikellotetut tietokoneet, jotka raportoivat sekunnin pidemmän testiajan kuin mitä todellisuudessa oli kulunut ja siten antoivat virheellisiä testituloksia Unigine Heaven -ohjelmasta.

Microsoft ei ole vielä vastannut kyselyyn bugista reaaliaikaisen kellon kanssa tai sen mahdollisesta korjausaikataulusta.

Bit-tech.net, HWBot bans Windows 8 over RTC flaw

HWBOT, Breaking! Windows 8 Benchmark Records No Longer Accepted at HWBOT

Muropaketin uusimmat