Uusimmat

ASUS julkaisi maailman ensimmäisen Thunderbolt 2 -emolevyn ja NFC Express -oheislaitteen

20.08.2013 18:27 Petrus Laine

Asus on julkaissut maailman ensimmäisen Thunderbolt 2 -sertifikoidun emolevyn. Z87-piirisarjaa käyttävän Z87-Deluxe/Quad-emolevyn Thunderbolt 2 -tuki on toteutettu Intelin Falcon Bridge -ohjainpiirin avulla.

Thunderbolt 2 -standardissa yhdistetään ensimmäisen Thunderbolt-standardin neljä 10 gigabitin kanavaa kahdeksi 20 gigabitin kanavaksi, joka mahdollistaa muun muassa 4K UHD -resoluution tuen 60 hertsin virkistystaajuudella.

ATX-kokoluokan Asus Z87-Deluxe/Quad -emolevy on varustettu kahdella Intel Thunderbolt 2-ja yhdellä HDMI-liitännällä. Se tukee maksimissaan kahdeksaa USB 3.0- ja kahdeksaa USB 2.0 -porttia. 6 gigabitin SATA III -liitäntöjä emolevyllä on yhteensä kymmenen. PCI Express x16 -kokoisia liittimiä emolevyltä löytyy kolme ja PCI Express x1 -kokoisia neljä.

Asus on päättänyt myös lisätä emolevyn mukaan uuden NFC Express -oheislaitteensa, joka lisää tietokoneelle tuen NFC-ominaisuudelle Android-laitteiden kanssa. NFC Express mahdollistaa muun muassa langattoman tiedostonsiirron, työpöydän etäkäytön Asuksen Wi-Fi GO! -ohjelmistolla, ohjelmien käynnistyksen älypuhelimen tai taulutietokoneen avulla sekä kirjautumisen Windows 8 -käyttöjärjestelmään ilman salasanan syöttöä. Lisäksi NFC Express toimii kahden portin USB 3.0 -hubina.

NFC Express -lisälaite vaatii toimiakseen tietokoneelta Windows 8 -käyttöjärjestelmän ja puhelimelta tai taulutietokoneelta Android 4.0 -käyttöjärjestelmän tai sitä uudemman Android-version. Sen kaikki ominaisuudet ovat tuettuja vain osalla Asuksen Intel Z87-piirisarjaa käyttävistä emolevyistä ja osittainenkin toiminta vaatii Asuksen emolevyn Intel Z87-, H87-, Q87- tai B85-piirisarjalla.

Asus, NFC Express -tuotesivu

Anandtech, ASUS Introduces Z87-Deluxe/Quad: World’s First Thunderbolt 2 Certified Motherboard

Muropaketin uusimmat