Uusimmat

Chrome OS:n uusi beeta parantaa kosketuskäyttöä

09.09.2013 21:26 Ville Suvanto

Windows 8 -käyttöjärjestelmästä lähtien Microsoftin yksi kunnianhimoisista tavoitteista on ollut edistää kosketusnäytöllisten laitteiden yleistymistä. Windows 8:ssa oleva Modern-käyttöliittymä on suunniteltu varta vasten kosketusnäytöille.

Googlen osalta tarjonta käsittää Chrome OS -käyttöjärjestelmän, joka on yleistynyt varsinkin erittäin edullisissa pienikokoisissa kannettavissa tietokoneissa. Chrome OS:llä varustetut kannettavat kulkevat Chromebook-nimen alla, joskin valitettavasti Chromebook Pixel on toistaiseksi tiettävästi ainoa Chrome OS:llä varustettu kannettava, jossa on kosketusnäyttö.

Google julkaisi viime viikolla Chrome OS:stä uuden 30.0.1599.30-beetaversion, joka lisää muutamia uudistuksia varsinkin kosketuskäytölle. Tuettuna on raahaa & tiputa -toiminto sekä mahdollisuus tekstin valitsemiseen. Jo aiemmin Google on sisällyttänyt käyttöjärjestelmäänsä näpäytys- ja zoomaustoiminnot.

Uusi beetaversio tuo mukanaan myös äänilähdön valitsimen valikkoon, Quickoffice-ohjelmiston beetaversion, mahdollisuuden jakaa kansioita ja tiedostoja Files-ohjelmasta sekä lukuisia bugi- ja tietoturvakorjauksia.

Chrome Releases, Beta Channel Update for Chrome OS