Uusimmat

Asus päivitti LGA 2011 -kantaisen Rampage IV -emolevyn Black Editioniksi

16.09.2013 20:48 Sampsa Kurri

Asus on julkaissut uuden LGA 2011 -kantaisen ja X79-piirisarjaan perustuvan Rampge IV Black Edition -emolevyn, joka on optimoitu Intelin uusille Ivy Bridge-E -koodinimellisille prosessoreille.

Nimensä mukaisesti piirilevy, liittimet ja jäähdytyssiilit ovat mustan väriset. Piirilevyn kaikki viisi kerrosta on optimoitu johtimien osalta kahdeksalle DDR3-muistiliittimelle. Muita uudistuksia ovat SupremeFX Formula -äänipiiri, virransyöttöä markkinoidaan Extreme Engine DIGI+ III -nimellä, 802.11ac Wi-Fi -tuki, 12 SATA-liitintä, joista 8 kpl SATA 6 Gbit/s sekä kahdeksan USB 3.0 -liitintä.

Asuksen Rampage IV Extreme on hinnoiteltu Suomessa alkaen 372 euroa, joten uusi Black Edition -malli tulee olemaan vähintään saman hintainen. Saatavuudesta ei toistaiseksi ole tarkkaa tietoa.

Asus, Rampage IV Black Edition: The Ultimate LGA2011 Motherboard

Julkaisua markkinoitiin Intelin IDF 2013 -tapahtuman yhteydessä järjestetyllä ylikellotussessiolla, jossa Asuksen insinöörit Coolice, Raja ja Shamino rikkoivat yhdessä paikan päälle kutsuttujen ylikellottajien (8 Pack, Dumo, Fugger, Gunslinger ja Rbuass) kanssa maailmanennätyksiä 3DMark 11- (Entry & Performance), 3DMark Fire Strike- ja Cinebench 11.5 -testiohjelmissa sekä saavuttivat korkeimman nelikanavaisen DDR3-muistikellotaajuuden (3900 MHz).

Asus, ASUS ROG Rampage IV Black Edition Motherboard Breaks Five Overclocking World Records