Uusimmat

AMD:n CrossFire ongelmissa 4K-näyttöjen ja Eyefinityn kanssa

19.09.2013 21:29 Ville Suvanto

4K-resoluutioiset näytöt ovat monien tietokoneharrastajien näköpiirissä, mutta valitettavasti hintataso on edelleen korkealla. Malleja on saatavilla useilta eri valmistajilta ja lähitulevaisuudessa tilanne tulee varmasti kohentumaan entisestään. PC Perspective on vienyt asian eteenpäin ja testannut 4K-näyttöjen toimivuutta NVIDIAn ja AMD:n näytönohjaimilla.

AMD:n osalta testit eivät menneet nappiin, sillä ne osoittivat ongelmia CrossFire-konfiguraatioiden kanssa ja 4K-näytöillä, jotka näytönohjain tunnisti kahdeksi näyttölaitteeksi. Battlefield 3- ja GRID 2 -peleissä suorituskyky skaalautui erittäin huonosti kahdella näytönohjaimella verrattuna yhteen. Suorituskykyongelmien ohella AMD-testikokoonpano koki ongelmia kuvanlaadussa, sillä kuvaruudun useita lohkoja näkyi toistensa päällä.

Aiemmin AMD kamppaili kuukausikaupalla viiveongelman kanssa, jossa Radeon-näytönohjaimilla ruutujen välisissä viiveissä havaittiin merkittäviä eroja. Elokuun alussa AMD julkaisi beeta-asteen Catalyst-näytönohjainajurit, jotka tukevat Frame Pacing -tekniikkaa. Frame Pacing -tekniikka pyrkii tasaamaan ruudunpäivitystä käytettäessä useampaa kuin yhtä grafiikkapiiriä. Tekniikka toimii toistaiseksi vain DirectX 10- ja 11-rajapinnoilla 2560×1600- tai sitä alemmilla resoluutioilla.

PC Perspective, Frame Rating: Eyefinity vs Surround in Single and Multi-GPU Configurations