Uusimmat

Lisää kuvia AMD:n tulevista Radeon-näytönohjaimista

23.09.2013 17:32 Ville Suvanto

Uutisoimme edellispäivänä AMD:n Hawaii-koodinimellisen tulevan Radeon-näytönohjaimen vuodetuista kuvista ja nyt luvassa on parempia kuvia kahdesta eri mallista – Radeon R9 290X:stä ja Radeon R7 260X:stä.

Esillä oleva Radeon R9 290X on AMD:n referenssinäytönohjain ja sen perusolemus mukailee pitkälle aiempien sukupolvien Radeon-näytönohjaimia. Pitkän piirilevyn päälipuolen peittää kahden korttipaikan korkuinen cooleri, jonka takaosassa on punainen radiaalituuletin. Tuuletin puhaltaa ilmaa mustan ilmanohjaimen läpi kohti näytönohjaimen etuosaa. Paljaalla piirilevyllä näkyy grafiikkapiiri, sen ympärillä 16 muistipiiriä ja takaosassa kahdeksan- ja kuusipinniset PCI Express -lisävirtaliittimet sekä digitaalisen virransyötön komponentteja.

Radeon R7 260X on keskihintaisten näytönohjainten luokkaan julkaistava malli, jonka piirilevy on selvästi isoveljeään lyhyempi, mutta cooleri on kahden korttipaikan korkuinen. Cooleri peittää koko piirilevyn etuosan, mutta muotoilu on hieman poikkeava. Keskellä on punainen tuuletin, jonka puhaltamaa ilmaa suunnataan useampaan suuntaan. Takaosassa on lisäksi kolme tuubimaista ilmanohjainta ja ala- sekä yläosa on ritilöity.

techPowerUp!, Radeon R9 290X Pictured, Tested, Beats Titan

techPowerUp!, Radeon R7 260X Pictured, Too