Uusimmat

Onko ensi vuoden mobiilitrendi kolo puhelimen yläreunassa?

10.12.2017 09:57 Muropaketin toimitus

Essential Phone ja iPhone X saattavat olla suunnannäyttäjiä ensi vuoden puhelinmuodissa. Ainakin Huawein tulevassa P11-lippulaivassa on samanakaltainen kolo näytön yläreunassa.

Kohtalaisen vahvan oloisen huhun asiasta laski liikkeelle XDA-Developers -sivusto. Tieto löytyi kaivelemalla Huawein virallisia firmware-tiedostoja löytyi sieltä kaaviokuva puhelimen näytön yläreunasta, jonka keskellä on musta kolo. Kuvan perusteella se on kapeampi kuin iPhone X:ssä, mutta leveämpi kuin Essential PH-1:ssä.

Koloon löytyy myös muita viittauksia firmware-tiedostoissa. Myös ennakkotiedot tulevasta P11-mallista viittaavat johonkin sellaiseen, puhelimen 6,01-tuumaisen näytön tarkkuudeksi on aiemmin ilmoitettu 2160 x 1080 pikseliä, mutta käynnistysanimaatio puolestaan viittaa 2244 x 1080-tarkkuuteen. Eroa olisi juuri sopivasti erikoisen yläreunan peittämiseen.

Luultavasti puhelin toimii kuten Essential PH-1, ja esittää suurimman osan sovelluksista aivan normaalisti, jättäen kolon reunoille tilaa ilmoituksille ja akkumittarille. Ainoastaan näytölle optimoidut sovellukset levittyvät ylös asti.

Muiden speksien osalta P11-malliin huhutaan Kirin 970-järjestelmäpiiriä tekoälyominaisuuksin, Android 8.0 -käyttöjärjestelmää ja tukea Huawein Easy Projection -toiminnolle, jolla puhelimen saa näppärästi kiinni televisioon. Myös kolmesta kennosta koostuvasta 40 megapikselin hirviökamerasta on liikkeellä huhuja.  Laitteen tiedossa oleva koodinimi puolestaan on EMILY.