Uusimmat

Valven kolmas julkistus: Steam Controller -ohjain

28.09.2013 05:36 Petrus Laine

Valven kolmas uusi julkistus tälle viikolle oli uusi peliohjain. Steam Controller -nimellä lanseerattu ohjain on rakenettu SteamOS-käyttöjärjestelmää ja Steam Machine -tietokoneita silmälläpitäen.

Valve on suunnitellut Steam Controller -ohjaimen toimimaan kaikkien Steam -ohjelmistoa tukevien pelien kanssa. Sen keskeiset osat ovat kaksi kosketusohjainta peukaloilla sekä kosketusnäyttö keskellä ohjainta. Steam Controller ottaa siis selvästi eri lähestymistavan peliohjaimiin kuin useimmat markkinoilla olevat ohjaimet, joissa keskeisinä ohjaimina ovat ns. tatti-ohjaimet sekä digitaalinen d-pad.

Valven mukaan kosketuspintoina toimivat peukalo-ohjaimet tarjoavat huomattavasti tatti-ohjaimia tarkemman kontrollin peleihin. Pelkän kosketuspinnan lisäksi Steam Controller -ohjaimen trackpad -pinnat toimivat myös painikkeina. Yhtiö vertaa niiden tarkkuutta PC-pelaajille tutun ohjaimen, hiiren, tarkkuuteen.

Yhtiön mukaan ohjain on rakennettu perinteisten tärinämoottorien sijasta äärimmäisen tarkan haptisen palautteen varaan. Ohjaimessa on yhteensä kaksi sähkömagneettia, jotka ovat yhdistetty ohjaimen trackpadeihin. Valven mukaan ne kykenevät tarjoamaan laajan valikoiman erilaisia force feedback ja muita tärinä-efektejä, jotka antavat selkeän palautteen voiman suunnasta, voimakkuudesta ja taajuudesta.

Steam Controller -ohjaimessa on yhteensä kuusitoista painiketta. Painikkeet on aseteltu siten, ettei pelaajan tarvitse nostaa peukaloitaan trackpadeilta painaakseen kahdeksaa niistä. Lisäksi painikkeet on aseteltu symmetrisesti siten, ettei pelaajan oikea- tai vasenkätisyydellä ole merkitystä niiden käyttämisen kannalta. Lisäksi Valve lupaa, että käyttäjät voivat vaikuttaa Steam Controller -ohjaimen jatkokehitykseen aina muotoilusta lähtien.

Valve, Steam Controller