Uusimmat

Enää muutama yö Oscar-gaalaan – Näin voit katsoa elokuvapalkintojen jakamisen Suomessa

20.02.2019 11:06 Muropaketin toimitus

Oscar-gaala järjestetään varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.

Gaala nähdään suorana lähetyksenä Yle Teemalla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 24.–25.2.2019. Suomeksi tekstitetty versio tulee katsottavaksi maanantai-iltana, lupaa Yle sivuillaan.

Suora lähetys Hollywoodista alkaa maanantaina 25.2. kello 1.30. Silloin seurataan puolentoista tunnin ajan juhlavieraiden saapumista punaisella matolla. Varsinainen palkintogaala alkaa kello 3.00 Suomen aikaa ja päättyy kello kuuden jälkeen. Yle Teeman lähetystä punaiselta matolta kommentoivat Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin toiminnanjohtaja, elokuva-asiantuntija Anna Möttölä ja toimittaja Susani Mahadura. Gaalalähetystä kommentoivat mainoskatkojen aikana suomeksi toimittaja J. P. Pulkkinen ja Anna Möttölä.

Koko lähetystä kommentoivat ruotsiksi Nicke Aldén ja Silja Sahlgren-Fodstad. Ruotsinkielisen selostuksen voi valita suorassa lähetyksessä.

Oscar-lähetystä voi seurata televisiossa sekä Yle Areenassa suorana ja jälkikäteen. Areena-tallenteet ovat katsottavissa seitsemän päivää. Koko tapahtuma suomennetaan maanantaipäivän aikana ja niistä leikataan mainoskatkot. Suomeksi tekstitetyssä ja maanantai-iltana Teemalla nähtävässä versiossa ei siis ole kommentaattorien osuuksia. Kommentoidut versiot ovat erikseen katsottavana Areenassa.