Uusimmat

Pelileffa Ready Player One toteutuu – mutta Christopher Nolan ei sitä ohjaa

26.03.2015 08:48 Muropaketin toimitus

Ready Player One

Viime vuoden lopulla huhuttiin, että Christopher Nolan tekisi seuraavaksi pelileffan Ready Player One.

Nyt aiheesta on saatu lisätietoa. Ernest Clinen romaanista on kyllä tulossa filmatisointi, mutta Nolan ei sitä ohjaa. Sen sijaan ohjaajaksi on palkattu Steven Spielberg. Uusi kipparikiinnitys on enemmän kuin osuva, sillä alkujaan Steven Spielbergin piti ohjata Interstellar, mutta sitten pesti menikin Nolanille.

Elokuvan sisällöstä ei vielä liiemmin ole tietoa, mutta Ready Player One tuntuisi sopivan Steven Spielbergille hyvin. Herra hallitsee nostalgian, näyttävien tehosteiden käytön ja kaiken ikäisten seikkailuiden toteuttamisen. Kaikkia niitä vaaditaan, jotta Clinen romaani saadaan siirrettyä valkokankaalle onnistuneesti.

Gummerus julkaisi Ready Player Onen vuonna 2012. Kirjan kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Seitsemäntoistavuotias Wade Watts pelaa peliä, jonka voittaja perii maailman rikkaimman miehen ja universumillisen virtuaalimaailmoja. Rikas pelisuunnittelija on luonut valtavan, avoimen virtuaalitodellisuuden, jonka hän muun omaisuutensa ohella testamenttaa sille joka ratkaisee sinne kätketyt kolme arvoitusta. Sekä arvoitukset että vihjeet liittyvät 70-80-lukujen populaarikulttuuriin, josta Wade tietää käsittämättömän paljon. Lopulta Wade törmää onnekkaasti ensimmäiseen ratkaisuun ja käynnistää vaaralliseksi osoittautuvan loppuvaiheen, jossa täytyy mm. pelata virheetön Pac-Man-peli ja osata Monty Pythonin vuorosanoja ulkoa. Ready Player One on ollut myyntimenestys USAssa ja sen elokuvaoikeudet on myyty Warner Brothersille. Kirja on kuin Nick Hornbyn High Fidelityn ja elokuvan Paluu tulevaisuuteen risteytys, se esittelee estottoman pakkomielteisesti musiikkia, elokuvia, kolikkopelejä, sarjakuvia, animea, roolipelejä, kirjoja, jne.”

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Deadline