Uusimmat

Jim Carreyn Nuija ja tosinuija on nykyään komediaklassikko, mutta Suomen ensi-illan aikoihin mikään ei viitannut moiseen

18.12.2019 06:09 Muropaketin toimitus

Jim Carreyn ja Jeff Danielsin komediaklassikko Nuija ja tosinuija nähdään tänään Nelosella.

Farrellyn veljesten ohjaamassa Nuija ja tosinuija -elokuvassa (Dumb and Dumber) kaverukset Harry ja Lloyd (Jeff Daniels ja Jim Carrey) lähtevät palauttamaan lentokentältä löytynyttä salkkua ihanalle Marylle toiselle puolelle Yhdysvaltoja. Tampiokaverukset eivät kuitenkaan tajua, että he saavat peräänsä gangsterit, jotka havittelevat salkkua itselleen.

Vaikka Nuija ja tosinuija on Jim Carreyn uran tunnetuimpia komedioita ainakin Suomessa, ei se ollut meillä mikään hitti vielä elokuvateatterikierroksensa aikana. Katsojia kertyi reilut 53 000, mikä on toki ihan pätevä määrä sekin, mutta aivan eri luokkaa kuin vaikkapa Valehtelija, valehtelijalla vuonna 1997 – luikurijuristista kertova komedia keräsi lähes 210 000 katsojaa.

Jim Carreyn ja Jeff Danielsin elokuvan nykyinen maine pohjaakin ennen kaikkea suositulle VHS-julkaisulle sekä tietenkin loputtomille televisiouusinnoille, joita kertyy tänään yksi lisää.

Nuija ja tosinuija alkaa Nelosella kello 22.00, ja päättyy kello 00.15 torstain puolella.