Uusimmat

Kännissä sekoillut Mel Gibson oli vuosia Hollywoodin hylkiö – Tänään tv:ssä nähdään elokuva, jolla Braveheart-tähti onnistui tekemään epätodennäköisen comebackin huipulle

23.12.2019 06:01 Muropaketin toimitus

Nelonen esittää maanantain ja tiistain välisenä yönä yhden Mel Gibsonin parhaista ohjauksista.

Mel Gibsonin vuosikymmeniä jatkunut sekoiluputki saavutti huippunsa vuonna 2006, kun hän kärysi ratista ja soitti suutansa viranomaisille. Gibsonista tuli vuosiksi Hollywoodin hylkiö, joka ei enää saanut näkyviä rooleja, ja ovet alkoivat paukahdella kiinni nenän edestä.

Mad Maxin ja Braveheartin tähti ei kuitenkaan suostunut ryömimään luolaansa ja jäämään sinne kuolemaan. Mel Gibson jatkoi sinnikkäästi elokuvien tekemistä ja nousi hitaasti jaloilleen. Vuonna 2016 Gibson ohjasi Hacksaw Ridgen, jota pidetään hänen comeback-elokuvanaan.

Sotadraama keräsi useita Oscar-ehdokkuuksia ja voittikin pari pystiä teknisissä sarjoissa.

Tositapahtumiin perustuvassa Hacksaw Ridgessä aseistakieltäytyjä Desmond Doss värväytyy armeijaan lääkintämieheksi ja päätyy keskelle toisen maailmansodan raakaa näyttämöä. Dossia esittää Spider-Man-tähti Andrew Garfield. Muissa rooleissa nähdän Vince Vaughn, Sam Worthingthon, Teresa Palmer, Hugo Weaving ja Rachel Griffiths.

Mel Gibson itse ei kameran eteen astunut.

Hacksaw Ridge alkaa Nelosella kello 00.50.