Uusimmat

Ewan McGregor: ”Obi-Wanin omassa sarjassa käytetään samoja moderneja erikoistehosteita kuin The Mandalorianissa”

18.06.2020 10:19 Muropaketin toimitus

Myös Obi-Wan Kenobi -sarja kuvataan The Volume -tekniikan avulla.

Ewan McGregor puhuu alempaa kokonaisuudessaan löytyvässä ACE Universen videohaastattelussa myös tulevasta Obi-Wan Kenobin omasta sarjasta. Hän ei tietenkään saa paljastaa juuri mitään yksityiskohtia. Näyttelijä kertoo kuitenkin olevansa tyytyväinen siihen, että sarja kuvataan samaan tyyliin kuin jo esitetty Star Wars -sarja The Mandalorian.

Siinä käytettiin ”The Volume” -nimellä tunnettua teknologiaa, joka korvaa suurelta osin green screenin jättimäisillä HD LED -paneeleilla.

– Luulen nauttivani Obi-Wan Kenobi -sarjan kuvauksista enemmän kuin Star Wars -esiosista. Niissä näyttelimme lähinnä green screenin edessä, mutta nyt tekniikka on onneksi kehittynyt. Me näyttelijät näemme setissä melkein kaiken mikä on mukana valmiissa tuotoksessa, McGregor sanoo.

Syyskuussa vihdoin myös Suomessa aloittava Disney Plus -palvelu on esittänyt The Mandalorian -sarjan tekemisestä kertovan Disney Gallery: The Mandalorian -dokumenttisarjan, jossa esitellään yksityiskohtaisesti myös ILM:n luomaa The Volume -tekniikkaa.

McGregorin haastiksen alta löytyvä videopätkä tekee myös aika hyvin selväksi, mistä oikein on kyse. Obi-Wan Kenobi -sarjan ensi-ilta ei ole vielä tiedossa.