Uusimmat

Tänään tv:ssä: Vuoden 2011 suosituin elokuva oli huikea spektaakkeli – Loppukohtaus tosin sai aikaan naureskelua ja myötähäpeää

25.08.2020 08:26 Muropaketin toimitus

Harry Potter -saaga huipentui 10 vuoden jälkeen elokuvaan Kuoleman varjelukset osa 2 kesällä 2011.

Sub esittää Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2:n (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) tänään kello 21.00.

Elokuvasarjan viimeisessä seikkailussa ”taistelu velhomaailman hyvien ja pahojen voimien välillä kärjistyy avoimeksi sodaksi. Kun panokset ovat korkeammalla kuin koskaan, kukaan ei ole turvassa. Juuri Harry saattaa joutua tekemään äärimmäisen uhrauksen dramaattisessa viimeisessä taistelussa Voldemortia vastaan. Kaikki päättyy tähän.”

David Yatesin ohjaama elokuva oli monin tavoin herkullinen fantasiaseikkailu.

Harmi vaan, että elokuvan aivan viimeinen kohtaus oli päälleliimattu ja toteutettu tahattoman koomisesti; ”jälkinäytös”, jossa Harry, Ron ja Hermione saattelevat jälkikasvuaan Tylypahkan junaan sai aikaan silmien pyörittelyä ja tahatonta tirskumista. Nuorten näyttelijöiden vanhentaminen ei todellakaan ollut onnistunut ja etenkin Ronin kaljamaha näytti siltä kuin näyttelijä olisi sullonut tyynyn paitansa alle.

Mutta muuten: hieno elokuva ja onnistunut päätös elokuvasarjalle. Ja hyvin menestynyt myös: 1,3 miljardin dollarin lipunmyynnillä Kuoleman varjelukset, osa 2 oli vuoden 2011 kansainvälisesti menestynein elokuva.