Uusimmat

Iiyamalta maailman ensimmäinen FreeSync-näyttö – tuki päivitystä vaille valmis (Päivitetty)

27.12.2014 21:03 Petrus Laine

AMD on erinäisissä tilaisuuksissa kertonut, että ensimmäisten FreeSync-näyttöjen toimitukset aloitettaisiin vielä kuluvan vuoden lopulla ja ne tulisivat markkinoille ensi vuoden alkupuolella. Samsung on puolestaan ilmoittanut virallisesti, että heidän ensimmäiset FreeSync-näyttönsä tulevat myyntiin maaliskuussa 2015.

Erinäisten huhujen, AMD:n tiedotteiden ja Samsungin aikataulun perusteella osattiin odottaa, että markkinoille ehtisi muita valmistajia FreeSync-näyttöineen ennen Samsungia. Ensimmäisenä FreeSync-ominaisuutta myytävässä näytössään pääsi lopulta mainostamaan Iiyama, jonka ProLite B2888UHSU-B1 -näyttö on jo saapunut myyntiin Overclockers UK -verkkokauppaan.

Todellisuudessa FreeSync-tukea mainostava näyttö ei kuitenkaan tue ominaisuutta vielä. Iiyama on luvannut tuen tulevan näyttöön ja päivittävänsä etukäteen ostetut näytöt ilmaiseksi. Ilmeisesti kyse on viimeistelemättömästä firmwaresta, jonka vuoksi ominaisuutta joudutaan vielä panttaamaan. Vaikka itse päivitys tulee olemaan ilmainen, joutuu asiakas maksamaan näyttönsä toimituskulut.

Muutoin kyseessä on varsin perustason ominaisuuksilla varustettu edullisemman pään 4K UHD -näyttö. 28-tuumaista 3840×2160-resoluution TN-paneelia käyttävälle näytölle luvataan 300 kandelan kirkkautta neliömetrille, 1000:1 kontrastisuhdetta ja 10 000 000:1 dynaamista kontrastisuhdetta sekä 1 millisekunnin vasteaikaa (GTG). Se on varustettu USB-hubilla, kahdella HDMI 1.4a- ja kahdella DisplayPort 1.2a -liittimellä, DVI-liittimellä sekä VGA-liittimellä. Näytön veroton hinta Overclockers UK:ssa on noin 414 euroa.

Päivitys 31.12.2014 lko 13:37:

Overclockers UK on saanut Iiyamalta pyynnön poistaa mainostekstit FreeSync-teknologiasta uutisessa mainitun näytön osalta, kunnes yhtiö on varma tulevista toimenpiteistä näyttöjen ja niiden päivitysten osalta. Mikäli päivitystä ei tulla tarjoamaan asiakkaille, Overclockers UK tulee vaihtamaan näytöt FreeSync-tuellisiin versioihin tai päivittämään sen firmwaren mikäli mahdollista.

Gibbo@OCUK

HI there

Iiyama have asked us to remove the information for now until they can come up with a complete resolution and service for this.

If Iiyama make the worse decision and decide to not offer the service, we shall standby our customers who ordered one for the Freesync when it was advertised as such by simply taking the monitor back and swapping it for a Freesync edition or paying to have it upgraded ourselves.

So those who purchased when it was advertised as such, will get the service, even if OcUK has to cover cost.

Overclockers UK, Iiyama ProLite B2888UHSU-B1 28″ 4K 60Hz 1ms FREESYNC Gaming Widescreen LED Monitor