Uusimmat

HBO Maxin tärkeimmät sarjat ja elokuvat toukokuussa 2022

02.05.2022 12:44 Muropaketin toimitus

HBO Maxilla alkaa toukokuussa muun muassa Toni Colletten ja Colin Firthin tähdittämä sarja The Staircase ja romanttinen scifisarja The Time Traveler’s Wife. Breeders ja Hacks jatkuvat uusien kausien myötä.

HBO Maxin uudet sarjat ja tuotantokaudet toukokuussa:

Bunker, kausi 1 – 2. toukokuuta

Synkkäsävyinen meksikolainen komediasarja seuraa keski-ikäistä perheenisää Vladimiroa (Bruno Bichir), joka vaimonsa ja lastensa kunnioituksen menetettyään päättää piiloutua kellarinsa vanhaan pommisuojaan. Hänen rauhaisalta vaikuttava yksinäisyytensä kuitenkin rikkoutuu, kun joukko naamioituneita rikollisia ilmaantuu bunkkeriin kantaen kidnapattua miestä, jolla on yhteyksiä vesipuistossa tapahtuneeseen skandaalinkäryiseen eläinrääkkäystapaukseen. Toimintaa ei jää puuttumaan, kun Vladimiro kohtaa kommelluksen toisensa jälkeen. Kahdeksanosaisen sarjan kaikki jaksot katsottavissa julkaisupäivänä.

Noughts + Crosses, kausi 2 – 6. toukokuuta

Jack Rowan ja Masali Baduza palaavat rooleihinsa Callumina ja Sephynä BBC One -draamasarjan toisella tuotantokaudella. Pari yrittää nyt epätoivoisesti paeta Albionista ja aloittaa uuden elämän yhdessä, samalla kun heidän taakseen jättämänsä kaupunki kuohuu Sephyn “kidnappauksen” ja ensimmäisen kauden järkyttävien tapahtumien jälkimainingeissa. Sarja perustuu Malorie Blackmanin suosittuun nuortenkirjasarjaan. Kaikki jaksot katsottavissa julkaisupäivänä.

The Staircase, minisarja – 6. toukokuuta alkaen

Tositapahtumiin perustuva minisarja seuraa Michael Petersonia (Colin Firth), jonka vaimo, Kathleen Peterson (Toni Collette), kuolee epäilyttävissä olosuhteissa. Colin Firthin ja Toni Colletten lisäksi sarjaa tähdittävät muun muassa Michael Stuhlbarg, Juliette Binoche, Dane DeHaan, Olivia DeJonge, Rosemarie DeWitt, Tim Guinee, Patrick Schwarzenegger, Sophie Turner, Vincent Vermignon, Odessa Young ja Parker Posey. Sarjan on luonut Antonio Campos. Kolme ensimmäistä jaksoa katsottavissa ensi-iltapäivänä.

Visitors, kausi 1 – 10. toukokuuta alkaen

Ranskalainen fantasiakomediasarja on Simon Astierin luoma, käsikirjoittama ja ohjaama. Astier näyttelee myös sarjan pääosaa, keltanokkapoliisi Richardia, joka näkee kahden kummallisen valon törmäävän toisiinsa taivaalla ensimmäisenä työpäivänään. Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat myös Florence Loiret Caille, Damien Jouillerot, Vincent Desagnat, Tiphaine Daviot, Grégoire Ludig, Julie Bargeton, David Marsais, Arnaud Tsamere, Delphine Baril ja Adrien Ménielle. Sarjasta julkaistaan kolme ensimmäistä jaksoa ensi-iltapäivänä.

Breeders, kausi 3 – 12. toukokuuta alkaen

Martin Freemanin ja Daisy Haggardin tähdittämä musta brittikomedia esittelee viiltävän rehellisen kuvan vanhemmuudesta Paulin (Freeman) ja Allyn (Haggard) yrittäessä tasapainotella uran, perheen pyörittämisen ja omien ikääntyvien vanhempiensa välillä. Kolmas kausi alkaa siitä mihin toinen tuotantokausi päättyi – Worsleyn perhe on yhä pyörällä päästään teini-ikäisen Luken (Alex Eastwood) motattua isäänsä. Samalla Ally kamppailee omien ongelmiensa parissa. Ja niitähän riittää niin työhön kuin varhaisiin vaihdevuosiin liittyen, puhumattakaan jännittyneistä väleistä varhaisteini-ikäisen tyttären Avan (Eve Prenelle) kanssa.

Hacks, kausi 2 – 13. toukokuuta alkaen

Emmy-palkittu komediasarja jatkuu uusin jaksoin. Toinen tuotantokausi jatkaa suoraan siitä, mihin edellinen jäi – legendaarinen Las Vegas -koomikko Deborah Vance (Jean Smart) ja hänen nuori, nokkava käsikirjoittajansa Ava (Hannah Einbinder) matkaavat ympäri Yhdysvaltoja työstäen Deborahin uutta, hyvin henkilökohtaista stand up -esitystä. Uudella kaudella rooleihinsa palaavat roolityöstään Emmyllä palkittu Jean Smart sekä Hannah Einbinder, Carl Clemons-Hopkins ja Jane Adams. Uusina kasvoina joukkoon liittyvät Laurie Metcalf, Martha Kelly, Ming-Na ja Margaret Cho. Sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa viikottain.

Conversations With Friends, kausi 1 – 15. toukokuuta

21-vuotias yliopisto-opiskelija Frances ja hänen parhaaksi ystäväksi muuttunut entinen tyttöystävänsä Bobbi esittävät spoken word -runoutta yhdessä Dublinissa. He tapaavat itseään vanhemman kirjailijan Melissan, joka pitää heitä kiehtovina. Bobbi ja Frances alkavat viettää aikaa Melissan ja tämän komean, mutta varautuneen näyttelijäaviomiehen Nickin seurassa. Melissan ja Bobbin flirttaillessa keskenään avoimesti Nick ja Frances aloittavat kiihkeän salasuhteen, joka yllättää heidät molemmat. Sally Rooneyn esikoisromaaniin perustuva sarja on Lenny Abrahamsonin ja Leanne Welhamin ohjaama. Rooleissa Alison Oliver, Sasha Lane, Joe Alwyn ja Jemima Kirke.

The Time Traveler’s Wife, kausi 1 – 16. toukokuuta alkaen

Mutkikas, maaginen rakkaustarina perustuu Audrey Niffeneggerin rakastettuun romaaniin. Sarja kertoo Claresta ja Henrystä sekä heidän avioliittoaan vaivaavasta ongelmasta – aikamatkustuksesta. Steven Moffatin (Doctor Who, Sherlock) sarjasovitus on David Nutterin ohjaama. Draamasarjaa tähdittävät Rose Leslie, Theo James, Desmin Borges ja Natasha Lopez.

Toukokuun uusia dokumentteja:

Wild Romania – 12. toukokuuta

Dokumenttiprojekti tutustuttaa Romanian luonnon ja villieläinten maailmaan. Taustalla on tuhansia kilometrejä, satojen tuntien verran raakamateriaalia ja yli kymmenen vuoden valmistelut. Dokumentti esittelee ennennäkemätöntä materiaalia hätkähdyttäviltä alueilta ja ainutlaatuisia tarinoita maan biodiversiteetistä. Dan Dinun ohjaamaa dokumenttia tähdittää tunnettu romanialainen näyttelijä Adrian Titieni.

Delphine: The Secret Princess – Tulossa toukokuussa

Kolmiosainen dokumenttisarja kertoo taiteilija Delphine Boëlin, Belgian kuningas Albert II:n aviottoman tyttären tarinan ja seuraa tämän taistelua tulla virallisesti tunnustetuksi. Nyt Saxe-Cobourgin prinsessa Delphinenä tunnettu taiteilija kertoo ainutlaatuisen elämäntarinansa dokumentissa ensimmäistä kertaa – tarinan valheista, peittelystä, sekasorrosta, romahtamisesta ja siitä, kuinka nousta ylös jälleen.

Toukokuun kirjastoelokuvia ja dokumentteja:

1.5.

Trophy
Ferrari: Race to Immortality
I Am Bolt
I Am Duran
Senna
Steve McQueen: The Lost Movie
When We Were Bullies
Gladiator
Inglourious Basterds

Warner Brosin uutuuselokuvat tulevat HBO Maxiin 45 päivää elokuvateatteriensi-illan jälkeen. Toistaiseksi HBO Max tiedottaa niistä vasta viikkoa ennen niiden saapumista palveluun. Tämä vuoksi uutuuselokuvia ei ole mukana tässä listauksessa.

Tiedot perustuvat HBO Maxilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Muropaketin uusimmat