Uusimmat

Nvidia keksi keinon kiertää vientirajoituksia Kiinaan – huippupiireillä on sotilaallistakin merkitystä

10.11.2022 08:03 Muropaketin toimitus

Yhdysvallat ei halua Kiinan saavan käsiinsä huippuluokan tietotekniikkaa, kuten datakeskuslaskentaan käytettäviä Nvidian piirejä. Nvidia on nyt kuitenkin luonut uuden tuotteen, jota voi myydä Kiinaan vientirajoituksista huolimatta.

Yhdysvaltain hallinto kielsi elokuussa kaikkia kärkipään tietotekniikkayrityksiä viemästä huippuluokan grafiikkapiirejään Kiinaan tai Venäjälle. Näihin yrityksiin lukeutuvat ainakin Nvidia ja AMD.

Datakeskuksissa käytettävillä kiihdyttimillä kuten Nvidia A100:lla on käyttöä kehittyneissä sotilaallisissa ja tieteellisissä sovellutuksissa. Tämän vuoksi Yhdysvallat ei halua niitä kaikkien halukkaiden käsiin.

Nvidia on nyt luonut uuden tuotteen nimeltään Nvidia A800, joka läpäisee vientirajoitussäädökset. Nvidian mukaan se on vähemmän suorituskykyinen kuin A100 ja etenkin uudempi H100, ja A800-kiihdytintä ei myöskään voi muokata tehokkaammaksi.

LUE MYÖS: Yhdysvaltain hallinto määräsi vientirajoituksia joista kärsii muun muassa Nvidia – Kiinan ei haluta saavan huippuluokan tuotteita