Uusimmat

Kova haastaja lippulaivaluokkaan – Motorola Edge 40 pro -puhelin tarjoaa kovan vastineen hinnalleen

04.04.2023 14:00 Muropaketin toimitus

Motorola julkaisin uuden Edge 40 pro -mallin, joka osuu lippulaivaluokkaan. Hintaa puhelimella on 900 euroa, mutta ominaisuuslista on hintaluokassaan mitä mainioin. Uutuusmalli on tyylitelty, sillä näyttö kaartuu kaikilta neljältä reunalta, joten valmistajan puhuu tiedotteessaan reunattomasta suunnittelusta. Potkua riittää, sillä järjestelmäpiirinä on Snapdragon 8 Gen 2. Muita laatuluokan piirteitä ovat monipuolinen kolmoiskamera ja tehokas pikalataus.

Puhelimen pOLED-paneeliin perustuva näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD+. Näyttö tukee sekä Dolby Vision- että  HDR10+-laajasävytoistoa. Suurin käytetttävissä oleva virkistystaajuus on 165 hertsiä. LPDDR5X-RAM-muistia on 12 gigatavua ja UFS 4.0 -tallennustilaa on 256 gigatavua.

Edge 40 pro -puhelimessa käytetään kestävää Corningt Gorillat Glass Victus -pintamateriaalia. Sormenjälkiä hylkivä pinnoite kummallakin puolella. Kiitettävän on myös puhelimen IP68-luokan suojaus, eli se kestää 30 minuutin upotuksen  enintään 1,5 metrin syvyydelle.

Alumiinirunkoisen puhelimen erottuvia piirteitä on myös sen kamerakyhmy, johon on upotettu 50 megapikselin kennoa käyttävä pääkamera, jossa on käytössä optinen kuvanvakain. Aukkoarvo on f1.5 ja tarkennukseen käytetään kennoa kaikkia pikseleitä. Pääkameran ohessa käytettävissä on 50 megapikselin ultralaakakulmakamera, joka toimii myös makrokamerana. Näiden lisäksi on vielä kaksinkertaiseen suurennokseen yltävä, 12 megapikselin telekamera, joka on suunnattu myös muotokuvaukseen. Etukamera on puolestaan 60 megapikselin kennoon perustuva. Videon kuvaaminen onnistuu parhaimmillaan 8K-tarkkuudella ja 4K-videot hoituvat myös HDR10+-laajasävyväreillä.

Motorola edge 40 pro -puhelimen lataus hoituu 125 watin TurboPower-pikalatauksella ja akku on kapasiteetiltaan 4600 milliampeerituntia. Langaton lataus hoituu sekin 15 watin teholla ja käänteinen langaton lataus viiden watin teholla.

Puhelin julkaistaan Android 13 -käyttöjärjestelmällä ja luvassa on kolme versiopäivitystä. Värivaihtoehdot ovat musta ja sininen. Tietoturvapäivitykset ovat luvassa neljäksi vuodeksi. Hintaa puhelimella on 899,99 euroa. 125 watin latauslaite sisältyy hintaan.