Uusimmat

Meteor Lake -sukupolvi saa sittenkin työpöytäsuorittimia – mutta vielä ei kannata iloita

26.04.2023 18:16 Markku Leppilampi

Intelin Meteor Lake -prosessorisukupolven on aiemmin arveltu jäävän kokonaan ilman työpöytäsuorittimia sukupolven malliston keskittyessä pelkästään mobiilisuorittimiin.

Uusimpien tietojen mukaan Meteor Lake -sukupolveen olisi sittenkin tulossa suorittimia myös työpöytätietokoneisiin. Ihan tehokkaimpia sellaisia ei kuitenkaan ole luvassa.

Tunnetun vuotajan SquashBionicin mukaan Meteor Lakeja tulee vain Intel Core i3- ja Core i5 -mallistojen alaisuudessa. TDP-arvojen puolestaan sallitaan nousevan vain 35 ja 65 wattiin.

Näiden tietojen perusteella vaikuttaa, että Intelin Meteor Lake -työpöytäsuorittimet ovat suunnattu lähtötason ja keskitason kokoonpanoihin. Tehokkaampia työpöytäsuorittimia haluavat joutuvat näillä näkymin odottamaan Arrow Lake -suorittimia.

LUE MYÖS: lntel Arrow Lake -sukupolven julkaisuaikataulusta lisätietoa – kanta vaihtuu

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat