Uusimmat

Bittimittari.fi -nettiyhteyden mittauspalvelu on löytänyt käyttäjänsä

Kuva: Kuvakaappaus palvelusta

30.10.2023 15:41 Muropaketin toimitus

Bittimittari.fi on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin nettiyhteyden nopeuden ja laadun mittauspalvelu. Toukokuussa avattu palvelu on tarkoitettu kaikille netinkäyttäjille. Yksittäisiä mittauksia on tehty jo satoja tuhansia.

Bittimittari.fi-palvelun avulla kerätään tietoa Suomen nettiyhteyksien laadusta. Palvelu kertoo mittaustulosten lisäksi arvion siitä, kuinka hyvin mitattu nettiyhteys vastaa käyttäjän tarpeita. Bittimittari.fi-palvelu toimii älylaitteisiin asennettavalla mobiilisovelluksella. Lisäksi käytettävissä on selainkäyttöliittymä.

”Tavoitteenamme on ollut kehittää luotettava ja informatiivinen nettiyhteyden mittaustyökalu, jonka tuloksia kenen tahansa on helppo ymmärtää. Palvelu kertoo muutakin kuin teknisiä tunnuslukuja”, tähdentää päällikkö Joonas Orkola Traficomista. Bittimittari.fi-palvelu tarjoaa tietoa nettiyhteyden eri ominaisuuksista ja auttaa arvioimaan kuinka hyvin mitattu yhteys vastaa käyttäjän tarpeisiin.

Palvelussa on huomioitu erilaisten netinkäyttäjien moninaiset tilanteet ja erityistarpeet. Monet kuluttajat katsovat esimerkiksi elokuvia ja sarjoja nettiyhteytensä kautta, jolloin tarvitaan suurempia latausnopeuksia erityisesti tarkemman kuvanlaadun vuoksi. Samaan aikaan etätyö ja erityisesti videopuheluiden suosio kasvaa jatkuvasti, mikä sekin luo omat vaatimuksensa nettiyhteydelle.

Käyttötapausten lisäksi palvelujen toimivuuteen vaikuttaa merkittävästi se, kuinka monta laitetta tai käyttäjää samanaikaisesti hyödyntää nettiyhteyttä. Bittimittari.fi antaa nettiyhteyden yleisestä sopivuudesta arvosanan sen perusteella, sopiiko laajakaista siihen, miten sitä kotitaloudessa käytetään.

Toukokuussa käyttöönotettu Bittimittari.fi-palvelu on Traficomin tiedotteen mukaan otettu mukavasti vastaan. Yksittäisiä mittauksia on tehty lähes 760 000 ja mobiilisovelluksia ladattu yli 11 000 kertaa.