Uusimmat

Oscar-voittaja rinnat paljaina ja X-Men-tähti saamassa suuseksiä – TV5:n illan elokuva on tunkkainen muistutus 2000-luvun alusta

Kuva: © 2001 Warner Bros. Entertainment Inc.

22.01.2024 10:22 Muropaketin toimitus

TV5 illan elokuvaa katsellessa nousee väkisinkin mieleen, miten paljon seksin ja paljaan pinnan määrä on Hollywood-elokuvissa vähentynyt parissa vuosikymmenessä.

Salasana: Swordfish julkaistiin vuonna 2001, jolloin sekä Hugh Jackman että Halle Berry olivat jo aika nimekkäitä näyttelijöitä – kumpikin oli selvästi lupautunut rooliinsa ennen X-Menin (2000) tuomaa menestystä. Tai ainakin on vaikea uskoa, että elokuva, jossa Berry esiintyy rinnat paljaina ja Jackman esittelee roolihahmonsa hakkeritaitoja suuseksin aikana, oli kummallekaan näyttelijälle uran varsinainen kohokohta…

Ironista kyllä, samana vuonna Salasana: Swordfishin kanssa ilmestynyt Monster’s Ball -draama toi Halle Berrylle parhaan naispääosan Oscarin.

Sekä Hugh Jackman että Halle Berry ovat tehneet vuosien saatossa useita kehnojakin elokuvia, mutta Salasana: Swordfish edustaa molemmille näyttelijöille selkeästi ajanjaksoa, jolloin vastaan otettiin ne roolit, jotka saatiin. Vasta myöhemmin Hollywoodin kermaan nousseet X-Men-tähdet pystyivät valitsemaan projektinsa vapaammin. Jackmanille se on tarkoittanut keskittymistä tuhnuisten seksikohtausten ja tusinatrillerien sijaan supersankarihommiin. Aussi onkin esitellyt Wolverinen varjolla valkokankaalla paljasta pintaa huomattavasti kollegaansa ahkerammin.

Dominic Senan ohjaamaa Salasana: Swordfish toimintatrilleriä tähdittävät myös John Travolta, Don Cheadle, Vinnie Jones ja Sam Shepard.

Illan elokuva alkaa TV5:llä kello 21.00.

Kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista Swordfishiä ei löydy, mutta vuokra- ja myyntiversiot ovat saatavilla.